inna enzelnahü suresi arapça

İnna Enzelnahü Suresi Arapça: Konusu ve Tefsiri

İnna Enzelnahü Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 97. suresidir. 5 ayetten oluşan sure, Mekke döneminde nazil olmuştur. Sure, adını ilk ayetinde geçen “inna enzelnahü” ifadesinden almıştır.

Sure Konusu

İnna Enzelnahü Suresi, Kur’an-ı Kerim’in bir mucize olduğunu ve Hz. Muhammed’in peygamberliğini kanıtladığını konu almaktadır. Surede, Kur’an’ın Allah tarafından indirildiği, içinde hikmet ve öğütler bulunduğu ve insanların doğru yolu bulmalarına yardımcı olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, surede Hz. Muhammed’in peygamberliğinin inkâr edilmesi durumunda Allah’ın onu koruyacağı ve ona yardım edeceği vurgulanmaktadır.

Sure Tefsiri

İnna Enzelnahü Suresi’nin ilk ayetinde, “Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi indirdik.” ifadesi yer almaktadır. Kadir Gecesi, Kur’an’ın ilk ayetlerinin Hz. Muhammed’e indirildiği gecedir. Bu gece, Müslümanlar tarafından kutsal bir gece olarak kabul edilir ve ibadetlerle geçirilir.

Surenin ikinci ayetinde, “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.” ifadesi yer almaktadır. Bu ayette, Kadir Gecesi’nin diğer gecelerden çok daha faziletli olduğu belirtilmektedir. Bu gece, insanların dua ve ibadetlerinin kabul edildiği ve günahlarının bağışlandığı bir gecedir.

Surenin üçüncü ayetinde, “O gece melekler ve ruh, Rablerinin izniyle her iş için inerler.” ifadesi yer almaktadır. Bu ayette, Kadir Gecesi’nde meleklerin ve ruhun yeryüzüne indiği ve insanların dualarını ve ibadetlerini Allah’a ulaştırdığı belirtilmektedir.

Surenin dördüncü ayetinde, “O gece, esenliktir, tan yeri ağarıncaya kadar.” ifadesi yer almaktadır. Bu ayette, Kadir Gecesi’nin huzur ve esenlik dolu bir gece olduğu belirtilmektedir. Bu gece, insanların kalplerinin huzur bulduğu ve kötülüklerden uzaklaştığı bir gecedir.

Surenin beşinci ve son ayetinde, “Bu, senin Rabbinden bir bildiridir.” ifadesi yer almaktadır. Bu ayette, Kur’an’ın Allah tarafından indirildiği ve Hz. Muhammed’e vahyedilen bir kitap olduğu belirtilmektedir. Kur’an, insanların doğru yolu bulmalarına yardımcı olan ve onları kötülüklerden koruyan bir kitaptır.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi