izmir demokrasi üniversitesi ingilizce öğretmenliği taban puanları

İzmir Demokrasi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Taban Puanları

İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDU), 2013 yılında kurulan ve İzmir’de bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, çeşitli alanlarda lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. İDU’nun İngilizce Öğretmenliği Bölümü, lisans düzeyinde dört yıllık bir eğitim programı sunmaktadır. Bölümün amacı, öğrencilere İngilizce dilini ve edebiyatını öğretme konusunda gerekli bilgi ve becerileri kazandırmaktır.

İDU İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne giriş için taban puanlar her yıl değişmektedir. 2022 yılı için bölümün taban puanı 350,00 olarak belirlenmiştir. Bu puan, ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında alınan puana göre belirlenmektedir.

İDU İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne girmek isteyen adaylar, YKS sınavında sözel puan türünden en az 350,00 puan almalıdır. Ayrıca, adayların İngilizce dilinden en az B2 seviyesinde bilgi sahibi olması gerekmektedir.

İDU İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne yerleşen öğrenciler, dört yıllık eğitim süresince İngilizce dilbilgisi, edebiyat, dil öğretimi metodolojisi, eğitim psikolojisi ve benzeri dersler almaktadırlar. Ayrıca, öğrenciler staj yapma imkânına da sahiptirler.

İDU İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, kamu ve özel okullarda İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, mezunlar özel ders verme, çeviri yapma ve dilbilim alanında araştırma yapma gibi işlerde de çalışabilirler.

İDU İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne Giriş İçin Faydalı Siteler

İDU İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne Giriş İçin Faydalı Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi