kandırmak ingilizce

İngilizce-Türkç

İngilizce: “to make someone feel ashamed or embarrassed”

Türkç: “birini utanmış veya mahcup hissettirmek”

Örnekler:

  • “The teacher scolded the student in front of the whole class, which made him feel ashamed.” (Öğretmen, tüm sınıfın gözü önde öğrenciyi azarlayarak onu utanmış hissettirdi.)
  • “I was so embarrassed when I tripped and fell in front of everyone.” (Herkesin gözü önde takılıp düştüğümde o kadar mahcup oldum.)
  • “The boss made the employee feel ashamed by criticizing him in front of his co-workers.” (Patron, çalışanını mesai arkadaşlarıの前で批判して恥ずかしい気持ちにさせた。)

Açıklama:

“To make someone feel ashamed or embarrassed” ifadesi, birini utanmış veya mahcup hissettirmek anlamında kullanılır. Bu ifade, genellikle bir kişinin yaptığı veya yaptığı bir şey nedeniyle utanmış veya mahcup hissetmesini sağlamak için kullanılır. Örneğin, bir öğretmen bir öğrenciyi tüm sınıfın gözü önde azarlayarak onu utanmış hissettirdi.

Bu ifade, “to embarrass” (mahcup etmek) ve “to make someone feel ashamed” (birini utanmış hissettirmek) ifadelerine benzerdir. Ancak, “to embarrass” ifadesi genellikle bir kişinin yaptığı veya yaptığı bir şey nedeniyle utanmış veya mahcup hissetmesini sağlamak için kullanılırken, “to make someone feel ashamed” ifadesi genellikle bir kişinin yaptığı veya yaptığı bir şey nedeniyle utanmış veya mahcup hissetmesini sağlamak için kullanılır.

İpuçları:

  • “To make someone feel ashamed or embarrassed” ifadesini, birini utanmış veya mahcup hissettirmek istediğinizde veya bir kişinin yaptığı veya yaptığı bir şey nedeniyle utanmış veya mahcup hissetmesini sağlamak istediğinizde usebilirsiniz.
  • Bu ifadeyi, “to embarrass” (mahcup etmek) ve “to make someone feel ashamed” (birini utanmış hissettirmek) ifadelerine benzer şekilde usebilirsiniz.
  • Bu ifadeyi, “to make someone feel ashamed of themselves” (birini yaptığı veya yaptığı bir şey nedeniyle utanmış hissettirmek) ve “to make someone feel embarrassed about themselves” (birini yaptığı veya yaptığı bir şey nedeniyle mahcup hissettirmek) ifadelerine benzer şekilde usebilirsiniz.

Yayımlandı

kategorisi