kar duası arapça

Kar Duası Arapça

Kar duası, Allah’tan kar yağdırmasını istemek için yapılan bir duâdır. Kar duası, genellikle kış mevsiminde, hava kurak olduğunda ve yağış olmadığında edilir. Kar duası, Allah’tan rahmet ve bereket dilemek için de edilir.

Kar duası, Arapça olarak şu şekildedir:

اللَّهُمَّ أَسْقِنَا غَيْثًا مُغِيثًا مَرِيئًا مَرْيَعًا نَافِعًا غَيْرَ ضَارٍّ اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَيْثًا مُنْقِذًا مِنْ هَذَا الْهَلَاكِ اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَيْثًا مُرْبِيًا لِلْزَّرْعِ وَنَاشِرًا لِلرَّحْمَةِ اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَيْثًا هَنِيئًا مَرِيئًا مَرْيَعًا نَافِعًا غَيْرَ ضَارٍّ اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَيْثًا مُنْقِذًا مِنْ هَذَا الْهَلَاكِ اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَيْثًا مُرْبِيًا لِلْزَّرْعِ وَنَاشِرًا لِلرَّحْمَةِ

Kar Duasının Anlamı

“Allah’ım! Bize bol yağışlı, bereketli, faydalı ve zarar vermeyen bir yağmur ver. Allah’ım! Bizi bu kuraklıktan kurtaracak bir yağmur ver. Allah’ım! Ekinleri büyütecek ve rahmeti yayacak bir yağmur ver. Allah’ım! Bize leziz, bereketli, faydalı ve zarar vermeyen bir yağmur ver. Allah’ım! Bizi bu kuraklıktan kurtaracak bir yağmur ver. Allah’ım! Ekinleri büyütecek ve rahmeti yayacak bir yağmur ver.”

Kar Duasının Faydaları

Kar duası, Allah’tan rahmet ve bereket dilemek için yapılan bir duâdır. Kar duası, genellikle kış mevsiminde, hava kurak olduğunda ve yağış olmadığında edilir. Kar duası, Allah’tan rahmet ve bereket dilemek için de edilir. Kar duası, Allah’tan yağmur yağdırmasını istemek için yapılan bir duâdır. Kar duası, genellikle kış mevsiminde, hava kurak olduğunda ve yağış olmadığında edilir. Kar duası, Allah’tan rahmet ve bereket dilemek için de edilir.

Kar Duasının Edilmesi

Kar duası, herhangi bir zamanda ve herhangi bir yerde edilebilir. Ancak, kar duasının en faziletli zamanı, sabah namazından sonra veya akşam namazından önceki zamandır. Kar duası, ellerini semaya kaldırarak ve içtenlikle yapılabilir. Kar duası ederken, Allah’tan rahmet ve bereket dilemek ve yağmur yağdırmasını istemek gerekir.

Kar Duasıyla İlgili Faydalı Siteler

Kar Duasıyla İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi