kfc ne demek

KFC Ne Demek?

KFC, Kentucky Fried Chicken’ın kısaltmasıdır. 1930 yılında Harland Sanders tarafından Kentucky’de kurulan bir fast food restoran zinciridir. KFC, dünyanın en büyük fast food restoran zincirlerinden biridir ve 145 ülkede 24.000’den fazla restoranı bulunmaktadır.

KFC’nin menüsü, kızarmış tavuk, tavuk kanadı, tavuk nuggets, patates kızartması, salata ve içeceklerden oluşmaktadır. KFC’nin en ünlü ürünü, 11 farklı baharatla hazırlanan kızarmış tavuğudur.

KFC, dünya çapında çok sayıda ödül almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • 2019’da Uluslararası Restoran Ödülleri’nde “Yılın En İyi Fast Food Restoranı” ödülü
  • 2018’de Ulusal Restoran Ödülleri’nde “Yılın En İyi Tavuk Restoranı” ödülü
  • 2017’de Uluslararası Restoran Ödülleri’nde “Yılın En İyi Fast Food Restoranı” ödülü

KFC’nin Tarihi

KFC, 1930 yılında Harland Sanders tarafından Kentucky’de kuruldu. Sanders, 1930’lu yıllarda bir benzin istasyonu işletiyordu. Müşterilerine kızarmış tavuk servis etmeye başladı ve tavuğu çok beğenildi. Sanders, 1939 yılında tavuğunu satmak için bir restoran açtı. Restoran çok başarılı oldu ve Sanders, 1952 yılında KFC’yi kurdu.

KFC, 1960’lı yıllarda hızla büyüdü. 1964 yılında KFC, Kanada’da ilk restoranını açtı. 1965 yılında KFC, İngiltere’de ilk restoranını açtı. 1968 yılında KFC, Japonya’da ilk restoranını açtı.

KFC, 1970’li yıllarda da büyümeye devam etti. 1971 yılında KFC, Avustralya’da ilk restoranını açtı. 1973 yılında KFC, Meksika’da ilk restoranını açtı. 1975 yılında KFC, Güney Kore’de ilk restoranını açtı.

KFC, 1980’li yıllarda da büyümeye devam etti. 1980 yılında KFC, Çin’de ilk restoranını açtı. 1982 yılında KFC, Hindistan’da ilk restoranını açtı. 1983 yılında KFC, Pakistan’da ilk restoranını açtı.

KFC, 1990’lı yıllarda da büyümeye devam etti. 1990 yılında KFC, Rusya’da ilk restoranını açtı. 1991 yılında KFC, Ukrayna’da ilk restoranını açtı. 1992 yılında KFC, Kazakistan’da ilk restoranını açtı.

KFC, 2000’li yıllarda da büyümeye devam etti. 2000 yılında KFC, Türkiye’de ilk restoranını açtı. 2001 yılında KFC, Romanya’da ilk restoranını açtı. 2002 yılında KFC, Bulgaristan’da ilk restoranını açtı.

KFC, 2010’lu yıllarda da büyümeye devam etti. 2010 yılında KFC, Azerbaycan’da ilk restoranını açtı. 2011 yılında KFC, Gürcistan’da ilk restoranını açtı. 2012 yılında KFC, Ermenistan’da ilk restoranını açtı.

KFC, bugün dünyanın en büyük fast food restoran zincirlerinden biridir. 145 ülkede 24.000’den fazla restoranı bulunmaktadır. KFC, her yıl milyonlarca müşteriye hizmet vermektedir.

KFC’nin Ürünleri

KFC’nin menüsü, kızarmış tavuk, tavuk kanadı, tavuk nuggets, patates kızartması, salata ve içeceklerden oluşmaktadır. KFC’nin en ünlü ürünü, 11 farklı baharatla hazırlanan kızarmış tavuğudur.

KFC’nin kızarmış tavuğu, özel bir tarifle hazırlanmaktadır. Tavuk, öncelikle baharatlı bir suda bekletilir. Daha sonra tavuk, un ve baharat karışımına bulanır. Son olarak tavuk, kızgın yağda kızartılır.

KFC’nin kızarmış tavuğu, çıtır çıtır bir kabuğa ve sulu bir ete sahiptir. KFC’nin kızarmış tavuğu, genellikle patates kızartması, salata ve içeceklerle servis edilir.

KFC’nin diğer ürünleri arasında tavuk kanadı, tavuk nuggets, patates kızartması, salata ve içecekler yer almaktadır. KFC’nin tavuk kanadı, kızarmış tavuk kanadından yapılır. KFC’nin tavuk nuggets, tavuk göğsünden yapılır. KFC’nin patates kızartması, taze patateslerden yapılır. KFC’nin salataları, taze sebzelerden yapılır. KFC’nin içecekleri arasında kola, fanta, sprite ve ayran yer almaktadır.

KFC’nin Fiyatları

KFC’nin fiyatları, ürünlere göre değişmektedir. KFC’nin kızarmış tavuğu, 10 TL ile 20 TL arasında değişmektedir. KFC’nin tavuk kanadı, 5 TL ile 10 TL arasında değişmektedir. KFC’nin tavuk nuggets, 5 TL ile 10 TL arasında değişmektedir. KFC’nin patates kızartması, 3 TL ile 5 TL arasında değişmektedir. KFC’nin salataları, 5 TL ile 10 TL arasında değişmektedir. KFC’nin içecekleri, 2 TL ile 5 TL arasında değişmektedir.

KFC’nin Şubeleri

KFC’nin Türkiye’de 100’den fazla şubesi bulunmaktadır. KFC’nin şubeleri, genellikle alışveriş merkezlerinde ve caddelerde yer almaktadır. KFC’nin şubelerinde, kızarmış tavuk, tavuk kanadı, tavuk nuggets, patates kızartması, salata ve içecekler servis edilmektedir.

KFC’nin şubelerine ulaşmak için KFC’nin internet sitesini veya mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. KFC’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından, KFC’nin şubelerinin adreslerini ve telefon numaralarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca KFC’nin internet sitesinden veya mobil uygulamasından, KFC’nin ürünlerinin fiyatlarını öğrenebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi