know ne demek

Know

“Know” fiili, bir şeyin farkında olmak, anlamak veya bilgi sahibi olmak anlamına gelir. Genellikle bir şeyin farkında olma veya anlama durumunu ifade etmek için kullanılır. Örneğin, “I know that the sky is blue” (Gökyüzünün mavi olduğunu biliyorum) cümlesinde “know” fiili, konuşmacının gökyüzünün mavi olduğunun farkında olduğunu ifade eder.

“Know” fiili ayrıca bir şey hakkında bilgi sahibi olma durumunu ifade etmek için de kullanılır. Örneğin, “I know how to play the guitar” (Gitar çalmayı biliyorum) cümlesinde “know” fiili, konuşmacının gitar çalmayı bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, bir şeyin farkında olma veya anlama durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “that” veya “whether” bağlaçlarıyla birlikte kullanılır. Örneğin, “I know that the sky is blue” (Gökyüzünün mavi olduğunu biliyorum) cümlesinde “that” bağlacı, konuşmacının gökyüzünün mavi olduğunun farkında olduğunu ifade eder. “I know whether it is going to rain or not” (Yağmur yağacak mı yağmayacak mı biliyorum) cümlesinde ise “whether” bağlacı, konuşmacının yağmurun yağacağını veya yağmayacağını bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, bir şey hakkında bilgi sahibi olma durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “how to” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know how to play the guitar” (Gitar çalmayı biliyorum) cümlesinde “how to” ifadesi, konuşmacının gitar çalmayı bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, ayrıca bir şeyin farkında olma veya anlama durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “know about” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know about the new movie that is coming out” (Çıkacak olan yeni filmi biliyorum) cümlesinde “know about” ifadesi, konuşmacının çıkacak olan yeni filmi bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, bir şey hakkında bilgi sahibi olma durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “know of” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know of a good restaurant in town” (Şehirdeki iyi bir restoranı biliyorum) cümlesinde “know of” ifadesi, konuşmacının şehirdeki iyi bir restoranı bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, bir şeyin farkında olma veya anlama durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “know that” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know that the sky is blue” (Gökyüzünün mavi olduğunu biliyorum) cümlesinde “know that” ifadesi, konuşmacının gökyüzünün mavi olduğunun farkında olduğunu ifade eder.

“Know” fiili, bir şey hakkında bilgi sahibi olma durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “know how to” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know how to play the guitar” (Gitar çalmayı biliyorum) cümlesinde “know how to” ifadesi, konuşmacının gitar çalmayı bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, bir şeyin farkında olma veya anlama durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “know about” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know about the new movie that is coming out” (Çıkacak olan yeni filmi biliyorum) cümlesinde “know about” ifadesi, konuşmacının çıkacak olan yeni filmi bildiğini ifade eder.

“Know” fiili, bir şey hakkında bilgi sahibi olma durumunu ifade etmek için kullanıldığında genellikle “know of” ifadesiyle birlikte kullanılır. Örneğin, “I know of a good restaurant in town” (Şehirdeki iyi bir restoranı biliyorum) cümlesinde “know of” ifadesi, konuşmacının şehirdeki iyi bir restoranı bildiğini ifade eder.


Yayımlandı

kategorisi