koruma duası arapça

Koruma Duası Arapça

Koruma duası, Allah’ın korumasını ve yardımını istemek için okunan bir duadır. Bu dua, çeşitli tehlikelerden ve kötülüklerden korunmak için okunabilir. Koruma duası, genellikle Arapça olarak okunur, ancak diğer dillerde de okunabilir.

Koruma duasının en bilinenlerinden biri, Ayetel Kürsi’dir. Ayetel Kürsi, Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi’nin 255. ayetinde yer almaktadır. Ayetel Kürsi, Allah’ın büyüklüğünü ve kudretini anlatan bir ayettir. Bu ayet, aynı zamanda, Allah’ın korumasını ve yardımını istemek için okunan bir duadır.

Koruma duasının bir diğer örneği de, Felak ve Nas Sureleridir. Felak Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 113. suresi, Nas Suresi ise 114. suredir. Bu iki sure, Allah’a sığınarak kötülüklerden korunmak için okunan dualardır.

Koruma duası, çeşitli tehlikelerden ve kötülüklerden korunmak için okunabilir. Bu dua, özellikle, seyahate çıkarken, hastalık sırasında veya herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya kalındığında okunabilir. Koruma duası, Allah’ın korumasını ve yardımını istemek için okunan bir duadır. Bu dua, içtenlikle ve inançla okunduğunda, Allah’ın izniyle, kişiyi çeşitli tehlikelerden ve kötülüklerden koruyabilir.

Koruma Duası Arapça Okunuşu

Ayetel Kürsi:

اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۚ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ

Felak Suresi:

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ * مِن شَرِّ مَا خَلَقَ * وَمِن شَرِّ غَاسِقٍ إِذَا وَقَبَ * وَمِن شَرِّ النَّفَّاثَاتِ فِي الْعُقَدِ * وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ

Nas Suresi:

قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ * مَلِكِ النَّاسِ * إِلَهِ النَّاسِ * مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ * الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ * مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ

Koruma Duası Arapça Anlamı

Ayetel Kürsi:

Allah’tan başka ilah yoktur. O, diridir, kaimdir. O’nu ne bir uyuklama tutar ne de bir uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O’nundur. İzni olmadan O’nun katında kim şefaat edebilir? Önlerindekini ve arkalarındakini bilir. Onlar, O’nun ilminden ancak O’nun dilediği kadarını kavrayabilirler. O’nun kürsüsü, gökleri ve yeri kaplamıştır. Onları koruyup gözetmek O’na zor gelmez. O, yücedir, büyüktür.

Felak Suresi:

De ki: Sabahın Rabbine sığınırım, yarattığı şeylerin şerrinden, karanlık bastığında ortaya çıkan şeyin şerrinden, düğümlere üfleyenlerin şerrinden ve kıskandığında kıskananın şerrinden.

Nas Suresi:

De ki: İnsanların Rabbine sığınırım, insanların Melikine sığınırım, insanların İlahına sığınırım, vesvese veren ve sinelere kötülük fısıldayan şeytanın şerrinden, ister cinlerden ister insanlardan olsun.

Koruma Duası Arapça Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi