kuranı kerim 17 cüz oku arapça

Kuran-ı Kerim 17. Cüz Oku Arapça: Konusu ve Faydalı Siteler

Kuran-ı Kerim, Müslümanların kutsal kitabı ve Allah’ın son peygamberi Hz. Muhammed’e vahyedilen ilahi bir kitaptır. 114 sureden oluşan Kuran-ı Kerim, yaklaşık 6.236 ayetten oluşmaktadır. 17. cüz, Kuran-ı Kerim’in 15. ve 16. cüzleri arasında yer almaktadır. Bu cüzde, Enbiya Suresi’nin 104. ayetinden Müminun Suresi’nin 118. ayetine kadar olan bölümler yer almaktadır.

17. Cüzün Konusu

  1. cüz, Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup, Hz. Yusuf, Hz. Musa, Hz. Harun, Hz. Davut, Hz. Süleyman, Hz. İlyas, Hz. El-Yesa ve Hz. Zekeriya gibi peygamberlerin kıssalarını anlatmaktadır. Ayrıca, bu cüzde Allah’ın birliğini, peygamberlerin risaletini, ahiret hayatını ve insanların sorumluluklarını konu alan ayetler yer almaktadır.

17. Cüzden Ayetler

  • “Andolsun, biz İbrahim’e ve İshak’a ve Yakup’a ve torunlarına kitabı ve hikmeti verdik ve onlara büyük bir mülk verdik.” (Enbiya Suresi, 72. ayet)
  • “Andolsun, biz Musa’ya ve Harun’a Furkan’ı ve nuru verdik ve onları sakınanlara bir öğüt yaptık.” (Enbiya Suresi, 48. ayet)
  • “Andolsun, biz Davut’a ve Süleyman’a bilgi verdik ve ikisi de dediler ki: ‘Hamd olsun bizi hidayete erdiren Allah’a. Eğer Allah bizi hidayete erdirmeseydi, biz doğru yolu bulamazdık. Şüphesiz Rabbimiz çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.’” (Neml Suresi, 15. ayet)
  • “Andolsun, biz İlyas’ı da peygamber olarak gönderdik. Hani kavmine demişti ki: ‘Allah’tan korkmaz mısınız? Siz Ba’l’e tapıyor ve en güzel yaratıcıyı bırakıyorsunuz.’” (Saffat Suresi, 123-125. ayetler)
  • “Andolsun, biz Zekeriya’ya da vahyettik. Hani o, Rabbine şöyle dua etmişti: ‘Rabbim! Beni yalnız bırakma. Sen varislerin en hayırlısısın.’” (Meryem Suresi, 3-4. ayetler)

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi