leisure ne demek

Leisure

Anlamı:

  • Boş zaman, serbest zaman
  • Eğlence, dinlenme
  • Tatil, izin

Örnekler:

  • I have a lot of leisure time on the weekends. (Hafta sonları çok boş zamanım oluyor.)
  • I like to spend my leisure time reading and listening to music. (Boş zamanlarımı okuyarak ve müzik dinleyerek geçirmeyi seviyorum.)
  • I’m taking a week of leisure time to go on vacation. (Bir hafta izin alıp tatile gidiyorum.)

Leisure kelimesi Latince “licere” fiilinden türemiştir. Bu fiil “izin vermek, serbest bırakmak” anlamına gelir. Leisure kelimesi ilk olarak 13. yüzyılda İngilizce’ye girmiştir.

Leisure kelimesi genellikle boş zaman ve eğlence anlamında kullanılır. Ancak bu kelime aynı zamanda tatil ve izin anlamında da kullanılabilir. Leisure kelimesinin zıt anlamlısı “work” (iş) kelimesidir.

Leisure kelimesi birçok farklı alanda kullanılır. Örneğin, turizm sektöründe leisure travel (eğlence amaçlı seyahat) terimi kullanılır. Eğitim sektöründe ise leisure studies (boş zaman çalışmaları) terimi kullanılır.

Leisure kelimesi birçok farklı deyim ve atasözünde de kullanılır. Örneğin, “all work and no play makes Jack a dull boy” (sadece iş ve eğlence yok, Jack’i sıkıcı bir çocuk yapar) atasözü, çalışmanın ve eğlencenin dengesinin önemini vurgular.

Leisure kelimesi birçok farklı şarkı ve şiirde de geçer. Örneğin, John Lennon’ın “Imagine” şarkısında “imagine no possessions, I wonder if you can” (hiçbir şeye sahip olmadığımızı hayal edin, merak ediyorum yapabilir misiniz) dizesi, sahip olmaktan çok boş zamanın ve eğlencenin önemini vurgular.

Leisure kelimesi, boş zaman, eğlence, tatil ve izin anlamına gelen çok yönlü bir kelimedir. Bu kelime birçok farklı alanda kullanılır ve birçok farklı deyim ve atasözünde geçer.


Yayımlandı

kategorisi