linger ne demek

Linger

Linger, İrlandalı rock grubu The Cranberries’in 1993 yılında çıkardığı Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? albümünün ikinci single’ıdır. Şarkı, grubun solisti Dolores O’Riordan tarafından yazılmıştır ve yapımcılığını Stephen Street üstlenmiştir.

Linger, The Cranberries’in en bilinen ve sevilen şarkılarından biridir. Şarkı, Billboard Hot 100 listesinde 8 numaraya kadar yükselmiş ve birçok ülkede ilk 10’a girmiştir. Linger, ayrıca 1995 yılında Grammy Ödülleri’nde En İyi Rock Performansı dalında aday gösterilmiştir.

Şarkının sözleri, bir ilişkinin sona ermesinden sonra yaşanan özlem ve pişmanlığı anlatmaktadır. Şarkının nakaratında, “Linger” (Bekle) kelimesi tekrar tekrar geçmektedir. Bu kelime, şarkının öznesinin, kaybettiği sevgilisinin geri dönmesini beklediğini ifade etmektedir.

Linger, The Cranberries’in en ikonik şarkılarından biridir ve grubun başarısına büyük katkı sağlamıştır. Şarkı, birçok film ve televizyon programında kullanılmış ve birçok sanatçı tarafından coverlanmıştır.

Linger ile ilgili faydalı siteler ve ilgili dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi