lion ingilizce okunuşu

Lion: Güç, Aile ve Hayatta Kalma Hikayesi

Lion, 2016 yılında vizyona giren, Garth Davis tarafından yönetilen ve Luke Davies tarafından yazılan bir Avustralya biyografik drama filmidir. Film, Saroo Brierley’nin aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Filmde Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham ve Sunny Pawar rol almaktadır.

Film, 1986 yılında Hindistan’ın Madhya Pradesh eyaletindeki Khandwa şehrinde başlar. Saroo Brierley (Sunny Pawar), beş yaşında bir çocuktur ve ağabeyi Guddu (Abhishek Bharate) ile birlikte tren istasyonunda dilencilik yapmaktadır. Bir gün, Saroo yanlışlıkla bir trene biner ve 1.600 kilometre uzaklıktaki Kalküta’ya kadar gider. Saroo, Kalküta’da kaybolur ve sokaklarda yaşamaya başlar.

Saroo, bir süre sonra bir yetimhane tarafından bulunur ve Avustralya’ya evlatlık verilir. Saroo, Avustralya’da büyür ve başarılı bir iş adamı olur. Ancak, Hindistan’daki ailesini hiç unutmaz ve onları bulmak için her şeyi yapmaya kararlıdır.

Saroo, 25 yaşındayken Google Earth’ü kullanarak çocukluğunun geçtiği yeri bulur. Saroo, Hindistan’a gider ve ailesini bulur. Saroo’nun ailesi, onu gördüklerinde çok sevinirler. Saroo, sonunda ailesine kavuşmuştur.

Lion, güçlü bir aile ve hayatta kalma hikayesidir. Film, Saroo Brierley’nin inanılmaz yolculuğunu anlatmaktadır. Film, izleyicilere umut ve ilham vermektedir.

Lion ile İlgili Faydalı Siteler

Lion ile İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi