lokman ne demek

Lokman

Lokman, Kur’an’da adı geçen bir peygamberdir. Lokman’ın adı, Kur’an’da iki yerde geçmektedir. Lokman, Kur’an’da hikmet sahibi bir kişi olarak tanımlanır. Lokman’ın hikmetli sözleri, Kur’an’da yer almaktadır.

Lokman’ın hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır. Lokman’ın nerede ve ne zaman doğduğu bilinmemektedir. Lokman’ın bir köle olduğu ve daha sonra özgürlüğüne kavuştuğu söylenmektedir. Lokman’ın bir hekim olduğu ve hastaları iyileştirdiği de söylenmektedir.

Lokman’ın hikmetli sözleri, Kur’an’da yer almaktadır. Lokman’ın hikmetli sözleri, genellikle ahlak ve erdem konularında öğütler içermektedir. Lokman’ın hikmetli sözleri, birçok dilde tercüme edilmiş ve birçok kitapta yer almaktadır.

Lokman’ın hikmetli sözlerinden bazıları şunlardır:

  • “Ey oğlum! Allah’a ibadet et, O’na şirk koşma. Anne babana iyilik et. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına erişirse, onlara “öf!” bile deme. Onları azarlama ve onlara tatlı söz söyle.” (Lokman Suresi, 13-14)
  • “Ey oğlum! Namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten sakındır. Başına gelenlere sabret. Çünkü bunlar, azimli kimseler için gerekli işlerdendir.” (Lokman Suresi, 17)
  • “Ey oğlum! Yeryüzünde kibirle yürüme. Çünkü sen yeri yaramazsın ve boyun dağlara erişmez.” (Lokman Suresi, 18)
  • “Ey oğlum! Sesini kıs. Çünkü eşeklerin sesinden daha çirkin ses yoktur.” (Lokman Suresi, 19)
  • “Ey oğlum! Çok gülme. Çünkü çok gülmek kalbi öldürür.” (Lokman Suresi, 20)

Lokman’ın hikmetli sözleri, birçok insan tarafından beğenilmektedir. Lokman’ın hikmetli sözleri, birçok kitapta yer almaktadır. Lokman’ın hikmetli sözleri, birçok dilde tercüme edilmiştir.

Lokman ile ilgili faydalı siteler:


Yayımlandı

kategorisi