mahkum ingilizce

Mahkum

Mahkum, 2005 yılında yayınlanan ve başrollerini Russell Crowe, 50 Cent ve Chiwetel Ejiofor’un paylaştığı bir suç draması filmidir. Film, New York’ta geçen ve yanlışlıkla suçlanan ve hapse atılan bir boksörün hikayesini anlatıyor.

Film, Billy Hope (Russell Crowe) adlı bir boksörün hikayesini anlatıyor. Billy, karısı Maureen (Rachel McAdams) ve kızı Leila (Oona Laurence) ile mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak bir gün, Billy’nin rakibi Tommy “The Great” Holiday (Jake Gyllenhaal) ile yaptığı maç sırasında Maureen öldürülür. Billy, Maureen’in ölümünden kendini sorumlu tutar ve kendini alkole verir. Bir süre sonra, Billy hapse girer.

Hapiste, Billy eski bir boksör olan Monroe Hutchen (50 Cent) ile tanışır. Monroe, Billy’ye boks yapmayı öğretir ve Billy’nin hayatını değiştirir. Billy, Monroe’nun yardımıyla hapisten çıktıktan sonra boks kariyerine geri döner. Ancak, Billy’nin önünde hala birçok engel vardır. Billy, geçmişiyle yüzleşmeli ve hayatını yeniden inşa etmelidir.

Mahkum, güçlü oyunculuk performansları ve etkileyici hikayesiyle beğeni topladı. Film, En İyi Erkek Oyuncu (Russell Crowe) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (50 Cent) dallarında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi.

Konuyla İlgili Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi