make a wish ne demek

Make a Wish: Dilek Tutmak

“Make a wish” ifadesi, bir dilekte bulunmak veya bir arzuyu dile getirmek anlamına gelir. Genellikle bir mum üflerken, bir yıldız kayarken veya bir dilek kuyusuna para atarken kullanılır. Bu ifade, insanların dileklerinin gerçekleşeceğine olan inancını yansıtır.

İngilizce Örnekler:

  • I made a wish that I would get a new bike for my birthday. (Doğum günümde yeni bir bisiklet alma dileğinde bulundum.)
  • She made a wish that she would win the lottery. (Piyangoyu kazanma dileğinde bulundu.)
  • We made a wish that we would all be happy and healthy. (Hepimizin mutlu ve sağlıklı olmasını diledik.)

Türkçe Örnekler:

  • Mumları üflerken bir dilek tuttum.
  • Yıldız kayarken bir dilek diledim.
  • Dilek kuyusuna para atıp bir dilek tuttum.

Make a Wish Vakfı

“Make a Wish” ifadesi, aynı zamanda Make a Wish Vakfı’nın adını da oluşturmaktadır. Make a Wish Vakfı, ölümcül hastalığı olan çocukların dileklerini gerçekleştiren bir vakıftır. Vakıf, 1980 yılında Arizona’da kurulmuştur ve şu anda dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet göstermektedir. Make a Wish Vakfı, bugüne kadar 500.000’den fazla çocuğun dileğini gerçekleştirmiştir.

Make a Wish Vakfı’nın Misyonu

Make a Wish Vakfı’nın misyonu, ölümcül hastalığı olan çocukların dileklerini gerçekleştirerek onlara güç, umut ve neşe vermektir. Vakıf, çocukların dileklerini gerçekleştirmek için çeşitli etkinlikler düzenler ve bağış toplar.

Make a Wish Vakfı’na Nasıl Bağış Yapılabilir?

Make a Wish Vakfı’na bağış yapmak için vakfın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya vakfın yerel şubeleriyle iletişime geçebilirsiniz. Vakfa bağış yapmak için çeşitli yollar bulunmaktadır. Örneğin, vakfa nakit bağış yapabilir, vakfın düzenlediği etkinliklere katılabilir veya vakfın satış yaptığı ürünleri satın alabilirsiniz.

Sonuç

“Make a wish” ifadesi, bir dilekte bulunmak veya bir arzuyu dile getirmek anlamına gelir. Bu ifade, insanların dileklerinin gerçekleşeceğine olan inancını yansıtır. Make a Wish Vakfı, ölümcül hastalığı olan çocukların dileklerini gerçekleştiren bir vakıftır. Vakfın misyonu, çocuklara güç, umut ve neşe vermektir. Make a Wish Vakfı’na bağış yapmak için vakfın resmi web sitesini ziyaret edebilir veya vakfın yerel şubeleriyle iletişime geçebilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi