meyvelerin ingilizce isimleri

Meyvelerin İngilizce İsimleri

Meyveler, günlük beslenmemizin önemli bir parçasıdır. Vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan meyveler, sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazdır. Meyvelerin birçok çeşidi bulunmaktadır ve her birinin kendine özgü bir adı vardır. Bu makalede, en yaygın meyvelerin İngilizce isimlerini ve bunların telaffuzlarını bulacaksınız.

Elma (Apple)

Elma, dünyada en çok yetiştirilen meyvelerden biridir. Kırmızı, yeşil ve sarı olmak üzere birçok farklı çeşidi bulunan elma, tatlı ve ekşi olmak üzere ikiye ayrılır. Elmanın İngilizce adı “apple”dır ve telaffuzu “epıl”dir.

Portakal (Orange)

Portakal, C vitamini açısından zengin bir meyvedir. Turuncu renkli olan portakal, tatlı ve sulu bir tada sahiptir. Portakalın İngilizce adı “orange”dır ve telaffuzu “orenc”tir.

Muz (Banana)

Muz, tropikal bölgelerde yetişen bir meyvedir. Uzun ve sarı renkli olan muz, tatlı ve yumuşak bir tada sahiptir. Muzun İngilizce adı “banana”dır ve telaffuzu “benana”dır.

Üzüm (Grape)

Üzüm, salkım halinde yetişen bir meyvedir. Mor, yeşil ve kırmızı olmak üzere birçok farklı çeşidi bulunan üzüm, tatlı ve ekşi olmak üzere ikiye ayrılır. Üzümün İngilizce adı “grape”dır ve telaffuzu “greyıp”tir.

Çilek (Strawberry)

Çilek, kırmızı renkli ve küçük bir meyvedir. Tatlı ve sulu bir tada sahip olan çilek, genellikle yaz aylarında yetişir. Çileğin İngilizce adı “strawberry”dır ve telaffuzu “stroberi”dir.

Kiraz (Cherry)

Kiraz, kırmızı veya siyah renkli bir meyvedir. Tatlı ve ekşi olmak üzere ikiye ayrılan kiraz, genellikle yaz aylarında yetişir. Kirazın İngilizce adı “cherry”dir ve telaffuzu “çeri”dir.

Armut (Pear)

Armut, yeşil veya sarı renkli bir meyvedir. Tatlı ve sulu bir tada sahip olan armut, genellikle sonbahar aylarında yetişir. Armudun İngilizce adı “pear”dır ve telaffuzu “pir”dir.

Şeftali (Peach)

Şeftali, sarı veya beyaz renkli bir meyvedir. Tatlı ve sulu bir tada sahip olan şeftali, genellikle yaz aylarında yetişir. Şeftalinin İngilizce adı “peach”dır ve telaffuzu “piç”tir.

Kayısı (Apricot)

Kayısı, turuncu renkli bir meyvedir. Tatlı ve ekşi olmak üzere ikiye ayrılan kayısı, genellikle yaz aylarında yetişir. Kayısının İngilizce adı “apricot”dır ve telaffuzu “eyprikot”tur.

Erik (Plum)

Erik, mor veya kırmızı renkli bir meyvedir. Tatlı ve ekşi olmak üzere ikiye ayrılan erik, genellikle sonbahar aylarında yetişir. Eriğin İngilizce adı “plum”dır ve telaffuzu “plam”dır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi