mücadele suresi arapça

Mücadele Suresi

Mücadele Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 58. suresidir. 22 ayetten oluşur ve Medine döneminde nazil olmuştur. Sure, adını 10. ayette geçen “mücadele” kelimesinden almıştır.

Konusu

Mücadele Suresi, münafıkların özellikleri, müminlerin onlarla mücadelesi, müminlerin birbirlerine karşı olan sorumlulukları, cihadın önemi ve müminlerin zaferi gibi konuları ele almaktadır.

Ayetler

Mücadele Suresi’nin ilk ayetleri şöyledir:

“Ey iman edenler! Allah’a ve Resulüne karşı gelmekten sakının. Size rızık olarak verdiklerinizden infak edin. Eğer siz iman ediyorsanız, bilin ki içinizden bir kısmı vardır ki onlar cimrilik ederler. Kim cimrilik ederse, o ancak kendisine cimrilik etmiş olur. Allah zengindir, siz ise fakirsiniz. Eğer siz yüz çevirirseniz, O, sizin yerinize başka bir kavim getirir. Sonra onlar sizin gibi olmazlar.” (Mücadele, 1-2)

Bu ayetlerde, müminlerin Allah’a ve Resulüne karşı gelmekten sakınmaları, infak etmeleri ve cimrilikten uzak durmaları emredilmektedir. Ayrıca, müminlerin birbirlerine karşı olan sorumlulukları da vurgulanmaktadır.

Mücadele Suresi’nin diğer ayetlerinde ise, münafıkların özellikleri, müminlerin onlarla mücadelesi, cihadın önemi ve müminlerin zaferi gibi konular ele alınmaktadır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi