mucize filmi ingilizce

Mucize Filmi: İngilizce

Mucize, Mahsun Kırmızıgül’ün yönettiği ve başrolünü oynadığı 2015 yapımı bir Türk dram filmidir. Film, 1999 Gölcük depreminde ailesini kaybeden ve enkaz altında kalan bir çocuğun hikayesini anlatıyor.

Film, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Gölcük depremiyle başlıyor. Depremde, 12 yaşındaki Aziz (Mahsun Kırmızıgül) ailesini kaybediyor ve enkaz altında kalıyor. Aziz, 65 saat sonra enkaz altından kurtarılıyor, ancak ailesinin cesetleri bulunamıyor.

Aziz, depremden sonra yetimhaneye gönderiliyor. Yetimhanede, diğer çocuklarla birlikte zor günler geçiriyor. Aziz, bir gün yetimhaneden kaçıyor ve sokaklarda yaşamaya başlıyor. Sokaklarda, çeşitli zorluklarla karşılaşıyor ve hayatta kalmak için mücadele ediyor.

Bir gün, Aziz bir inşaat alanında çalışırken bir kaza geçiriyor ve ayağı kırılıyor. Aziz, hastaneye kaldırılıyor ve burada doktorlar ayağının kesilmesi gerektiğini söylüyorlar. Aziz, ayağının kesilmesini istemiyor ve hastaneden kaçıyor.

Aziz, sokaklarda yaşamaya devam ediyor ve bir gün bir camide tanıştığı bir adamın (Haluk Bilginer) yardımıyla ayağı iyileşiyor. Aziz, daha sonra bir okulda temizlik görevlisi olarak işe başlıyor ve hayatını düzene sokmaya çalışıyor.

Bir gün, Aziz okulda temizlik yaparken bir çocuğun (Alihan Türkdemir) depremde ailesini kaybettiğini öğreniyor. Aziz, çocuğun hikayesini duyunca çok etkileniyor ve çocuğa yardım etmeye karar veriyor. Aziz, çocuğu evine götürüyor ve ona bakmaya başlıyor.

Aziz ve çocuk, birlikte zor günler geçiriyorlar, ancak birbirlerine olan sevgileri sayesinde her zorluğun üstesinden geliyorlar. Aziz, çocuğun hayatına anlam katıyor ve çocuğa bir baba figürü oluyor.

Mucize, umut, aşk ve dayanışma temalı bir filmdir. Film, depremin yıkıcı etkilerini ve insanların yaşadığı acıları gözler önüne seriyor. Ancak film, aynı zamanda insanların zorlukların üstesinden gelme gücünü ve birbirlerine olan sevgilerinin önemini de vurguluyor.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi