muğla sıtkı koçman üniversitesi ingilizce öğretmenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSÜ), 1992 yılında kurulan ve Muğla’da bulunan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, 11 fakülte, 5 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 2 enstitü olmak üzere toplam 19 akademik birime sahiptir. MSÜ, 2022 yılı itibarıyla yaklaşık 25.000 öğrenciye eğitim vermektedir.

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü, 2007 yılında kurulmuştur. Bölüm, dört yıllık lisans programı sunmaktadır. Program, öğrencilere İngilizce dilbilgisi, edebiyatı, kültürü ve öğretimi konusunda bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlamaktadır. Bölüm mezunları, ilkokul, ortaokul ve liselerde İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirler.

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün eğitim programı

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün eğitim programı, dört yıllık bir lisans programıdır. Program, toplam 240 AKTS kredisinden oluşmaktadır. Programın ilk iki yılında, öğrenciler temel İngilizce dilbilgisi, edebiyatı, kültürü ve öğretimi derslerini alırlar. Üçüncü ve dördüncü yıllarda ise, öğrenciler daha ileri düzeyde İngilizce dersleri alırlar ve öğretmenlik stajı yaparlar.

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün mezunlarının iş imkânları

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olanlar, ilkokul, ortaokul ve liselerde İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca, özel dil kurslarında veya üniversitelerde İngilizce öğretmeni olarak çalışabilirler.

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne başvuru koşulları

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’ne başvurmak için, adayların YKS’de sözel puan türünden en az 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, adayların İngilizce dil yeterliliğinin olması gerekmektedir.

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün eğitim ücretleri

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nün eğitim ücretleri, 2022-2023 eğitim yılı için yıllık 12.000 TL’dir.

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü ile ilgili faydalı siteler

MSÜ İngilizce Öğretmenliği Bölümü ile ilgili faydalı dosyalar


Yayımlandı

kategorisi