muhannet köprüsü ne demek

Muhannet Köprüsü

Muhannet Köprüsü, İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan ve Boğaz’ın en dar noktasına inşa edilmiş bir köprüdür. Köprü, 1772 yılında Sultan III. Mustafa tarafından yaptırılmış ve 1774 yılında tamamlanmıştır. Muhannet Köprüsü, 128 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindedir. Köprü, iki ayak üzerine oturtulmuştur ve ayaklar arasında üç kemer bulunmaktadır. Muhannet Köprüsü, İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden biridir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

Muhannet Köprüsü’nün Tarihi

Muhannet Köprüsü, 1772 yılında Sultan III. Mustafa tarafından yaptırılmıştır. Köprü, Boğaz’ın en dar noktasına inşa edilmiş ve 1774 yılında tamamlanmıştır. Köprü, adını, yapımında kullanılan muhannet taşından almaktadır. Muhannet taşı, İstanbul’un yakınlarında bulunan bir taş ocağından çıkarılan bir tür kalkerdir. Muhannet taşı, dayanıklı ve işlenmesi kolay bir taştır. Bu nedenle, Muhannet Köprüsü’nün yapımında kullanılmıştır.

Muhannet Köprüsü’nün Özellikleri

Muhannet Köprüsü, 128 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindedir. Köprü, iki ayak üzerine oturtulmuştur ve ayaklar arasında üç kemer bulunmaktadır. Köprünün ayakları, 12 metre yüksekliğindedir. Köprünün kemerleri, 10 metre genişliğindedir. Muhannet Köprüsü, İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden biridir ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

Muhannet Köprüsü’nün Önemi

Muhannet Köprüsü, İstanbul’un en önemli tarihi eserlerinden biridir. Köprü, 1772 yılında Sultan III. Mustafa tarafından yaptırılmış ve 1774 yılında tamamlanmıştır. Köprü, Boğaz’ın en dar noktasına inşa edilmiş ve İstanbul’un iki yakasını birbirine bağlamaktadır. Muhannet Köprüsü, İstanbul’un en önemli turistik yerlerinden biridir ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Muhannet Köprüsü ile İlgili Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi