muharrem ayı duası arapça ve türkçe

Muharrem Ayı Duası

Muharrem ayı, İslam takviminin ilk ayıdır ve Müslümanlar için önemli bir aydır. Bu ayda, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi anılır ve yas tutulur. Muharrem ayında, Müslümanlar dua ederek, oruç tutarak ve hayır işleri yaparak Allah’a yaklaşmaya çalışırlar.

Muharrem Ayı Duası Arapça

اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذَا الشَّهْرِ الْحَرَامِ وَبِحَقِّ مَنْ أَرْسَلْتَ فِيهِ مِنْ رُسُلِكَ وَأَنْزَلْتَ فِيهِ مِنْ كُتُبِكَ وَجَعَلْتَ فِيهِ مِنْ فَضْلِكَ وَرَحْمَتِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَأَنْ تَغْفِرَ لِي ذُنُوبِي وَأَنْ تَرْحَمَنِي وَأَنْ تُعَافِينِي وَأَنْ تُعَافِيَ أَهْلِي وَمَالِي وَوَلَدِي وَأَنْ تَرْزُقَنِي فِيهِ الرِّزْقَ الْحَسَنَ وَالْعَافِيَةَ وَالْعِصْمَةَ مِنْ كُلِّ سُوءٍ وَأَنْ تَجْعَلَنِي فِيهِ مِنَ الْمُقَرَّبِينَ إِلَيْكَ وَالْمُنْجِيِّينَ مِنْ عَذَابِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.

Muharrem Ayı Duası Türkçe

Allah’ım, senden bu haram ayın hakkı için, içine elçilerinden gönderdiğin, kitaplarından indirdiğin, fazlını ve rahmetini koyduğun ayın hakkı için, Hz. Muhammed’e ve Hz. Muhammed’in ailesine salat ve selam etmeni, günahlarımı bağışlamanı, bana merhamet etmeni, beni ve ailemi, malımı ve çocuğumu afiyette kılmanı, bana bu ayda güzel rızık, afiyet ve her türlü kötülükten korunma vermeni, beni sana yakın olanlardan ve azabından kurtulanlardan kılmanı istiyorum. Ey merhametlilerin en merhametlisi!

Muharrem Ayı Duasıyla İlgili Faydalı Siteler

Muharrem Ayı Duasıyla İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi