nar ingilizce ne demek

Nar

Nar, Punicaceae familyasına ait Punica cinsinin tek türü olan bir meyve ağacıdır. Anavatanı İran ve Afganistan’dır. Günümüzde Akdeniz ülkeleri, Kuzey Afrika, Güneydoğu Asya ve Amerika’da yetiştirilmektedir.

Nar, 5-10 metre boyunda, dikenli bir ağaçtır. Yaprakları oval veya eliptik, 2-5 cm uzunluğunda ve 1-2 cm genişliğindedir. Çiçekleri kırmızı veya beyaz renklidir. Meyvesi yuvarlak veya oval, 5-12 cm çapında ve 200-500 gram ağırlığında olabilir. Kabuğu sert ve kırmızı, içi ise kırmızı veya beyaz renklidir. Nar, çok sayıda çekirdek içerir.

Nar, çok eski çağlardan beri yetiştirilmektedir. MÖ 3000 yıllarına ait nar kalıntıları bulunmuştur. Nar, Mısır, Yunanistan ve Roma’da kutsal bir meyve olarak kabul edilirdi. Günümüzde de nar, birçok kültürde önemli bir yere sahiptir.

Nar, çok besleyici bir meyvedir. C vitamini, potasyum, lif ve antioksidanlar açısından zengindir. Nar, kalp hastalığı, kanser ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı koruma sağlayabilir.

Nar, taze olarak tüketilebilir veya suyu sıkılarak içilebilir. Ayrıca, nar çekirdekleri de yenebilir. Nar çekirdekleri, protein ve yağ açısından zengindir.

Nar ile ilgili faydalı siteler:

Nar ile ilgili ilgili dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi