naziat suresi arapça

Naziat suresi, Kur’an-ı Kerim’in 79. suresidir. 46 ayetten oluşur ve Mekke döneminde indirilmiştir. Sure, adını ilk ayetinde geçen “naziat” kelimesinden almıştır. Naziat, “koparıp atan” veya “çekip çıkaran” anlamına gelir.

Sure, kıyamet gününün dehşetini ve insanların hesap vermek üzere Allah’ın huzuruna çıkışını anlatmaktadır. Surede, kıyamet gününde insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri, iyilerin cennete, kötülerin ise cehenneme girecekleri bildirilmektedir.

Naziat suresinde ayrıca, Allah’ın kudreti ve büyüklüğü, peygamberlerin görevi ve insanların ahiretteki sorumlulukları gibi konulara da değinilmektedir.

Naziat suresi, kıyamet gününün dehşetini ve insanların hesap vermek üzere Allah’ın huzuruna çıkışını anlatan bir suredir. Surede, kıyamet gününde insanların yaptıklarının karşılığını görecekleri, iyilerin cennete, kötülerin ise cehenneme girecekleri bildirilmektedir. Naziat suresinde ayrıca, Allah’ın kudreti ve büyüklüğü, peygamberlerin görevi ve insanların ahiretteki sorumlulukları gibi konulara da değinilmektedir.

Naziat suresinin konusu hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki kaynakları ziyaret edebilirsiniz:


Yayımlandı

kategorisi