nominate ne demek

Nominate Ne Demek?

Nominate, bir kişiyi veya şeyi bir ödül, pozisyon veya başka bir onur için aday göstermek anlamına gelen bir fiildir. Ayrıca, bir kişiyi veya şeyi bir listeye veya gruba dahil etmek anlamına da gelebilir.

Nominate kelimesi Latince “nomen” (isim) kelimesinden türemiştir. Bu kelime, bir kişiyi veya şeyi tanımlamak için kullanılan kelime veya kelime öbeği anlamına gelir. Nominate kelimesi, bir kişiyi veya şeyi bir ödül, pozisyon veya başka bir onur için aday göstermek anlamında ilk olarak 16. yüzyılda kullanılmıştır.

Nominate kelimesi, birçok farklı bağlamda kullanılabilir. Örneğin, bir kişiyi veya şeyi bir ödül için aday göstermek için kullanılabilir. Ayrıca, bir kişiyi veya şeyi bir pozisyon için aday göstermek için de kullanılabilir. Nominate kelimesi, bir kişiyi veya şeyi bir listeye veya gruba dahil etmek için de kullanılabilir.

Nominate kelimesinin eş anlamlıları arasında “aday göstermek”, “aday olmak”, “adaylık koymak”, “adaylık başvurusunda bulunmak” ve “adaylık sürecine katılmak” kelimeleri yer almaktadır.

Nominate Kelimesinin Kullanımına Örnekler

  • “Öğretmenimiz bizi okulun en iyi öğrencisi ödülü için aday gösterdi.”
  • “Şirket yönetim kurulu başkanlığına aday gösterildim.”
  • “Yeni kurulan derneğin üyeliğine aday oldum.”
  • “Üniversiteye girmek için adaylık başvurusunda bulundum.”
  • “Adaylık sürecine katılmak için gerekli belgeleri hazırladım.”

Nominate Kelimesiyle İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi