nur duası arapça

Nur Duası: Aydınlanma ve Rehberlik İçin Bir Dua

Nur Duası, Müslümanların sıklıkla okuduğu ve dua ettiği bir duadır. Bu dua, Allah’tan aydınlanma, rehberlik ve yardım istemek için yapılır. Nur Duası, Kuran-ı Kerim’de Nur Suresi’nin 35. ayetinde yer almaktadır.

Nur Duasının Arapça Metni

اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَكَةٍ زَيْتُونَةٍ لَا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Nur Duasının Türkçe Meali

Allah, göklerin ve yerin nurudur. Onun nurunun örneği, içinde kandil bulunan bir kandillik gibidir. Kandil bir cam içindedir. Cam, sanki inci gibi parlayan bir yıldızdır. Doğuya da batıya da ait olmayan mübarek bir zeytin ağacından yakılır. Yağı, kendisine ateş değmese bile neredeyse ışık verecektir. Nur üstüne nurdur. Allah, dilediğini nuruna ulaştırır. Allah, insanlar için örnekler verir. Allah, her şeyi bilendir.

Nur Duasının Faziletleri

Nur Duası, birçok fazilete sahip bir duadır. Bu faziletlerden bazıları şunlardır:

  • Nur Duası, Allah’tan aydınlanma, rehberlik ve yardım istemek için okunan bir duadır.
  • Nur Duası, karanlıklardan aydınlığa çıkmak için okunan bir duadır.
  • Nur Duası, zorluklarla mücadele etmek için okunan bir duadır.
  • Nur Duası, hastalıklardan şifa bulmak için okunan bir duadır.
  • Nur Duası, sıkıntılardan kurtulmak için okunan bir duadır.

Nur Duasının Okunuşu

Nur Duası, sabah namazından sonra veya akşam namazından önce okunabilir. Dua, üç kez okunur. Dua okunurken, eller semaya kaldırılır ve dua edilir. Dua edilirken, Allah’tan aydınlanma, rehberlik ve yardım istenir.

Nur Duası ile İlgili Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi