o kim ingilizce

O Kim?

O Kim?, 2011 yılında yayınlanan bir Amerikan gerilim filmidir. Film, bir grup arkadaşın bir hafta sonu tatili için ormanda bir kulübeye gitmesini ve burada bir grup maskeli yabancı tarafından saldırıya uğramasını konu almaktadır. Film, David Fincher tarafından yönetilmiş ve senaryosu Steven Soderbergh tarafından yazılmıştır. Başrollerinde Rooney Mara, Daniel Craig, Christopher Plummer, Stellan Skarsgård ve Robin Wright yer almaktadır.

Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Rotten Tomatoes’da %91’lik bir onay oranına sahip olan film, Metacritic’te ise 100 üzerinden 79 puan aldı. Film, dünya çapında 249 milyon dolar hasılat elde etti.

Konu

Film, bir grup arkadaşın bir hafta sonu tatili için ormanda bir kulübeye gitmesiyle başlar. Arkadaşlar, kulübeye vardıklarında, burada bir grup maskeli yabancı tarafından saldırıya uğrarlar. Yabancılar, arkadaşları tek tek öldürmeye başlarlar. Arkadaşlar, hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalırlar.

Karakterler

  • Rooney Mara: Lisbeth Salander
  • Daniel Craig: Mikael Blomkvist
  • Christopher Plummer: Henrik Vanger
  • Stellan Skarsgård: Martin Vanger
  • Robin Wright: Erika Berger

Yapım

Film, İsveç’in Stockholm kentinde çekildi. Çekimler, 2010 yılının Eylül ayında başladı ve 2011 yılının Ocak ayında sona erdi. Filmin bütçesi 90 milyon dolardı.

Gişe

Film, dünya çapında 249 milyon dolar hasılat elde etti. Filmin en büyük pazarı, 100 milyon dolar hasılat elde ettiği Amerika Birleşik Devletleri oldu.

Eleştiriler

Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Rotten Tomatoes’da %91’lik bir onay oranına sahip olan film, Metacritic’te ise 100 üzerinden 79 puan aldı.

Ödüller

Film, 2012 yılında En İyi Kurgu dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildi. Film, aynı zamanda Altın Küre Ödülleri’nde En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu (Rooney Mara) dallarında aday gösterildi.

İlgili Siteler


Yayımlandı

kategorisi