oblast ne demek

Oblast

Oblast, Rusya’da bir idari bölümdür. Oblastlar, Rusya’nın federal yapısının bir parçasıdır ve özerk cumhuriyetler, krailer, oblastlar, özerk oblastlar ve özerk okruglar olmak üzere beş tür idari bölüme ayrılır. Oblastlar, Rusya’nın en yaygın idari bölümü türüdür ve ülkenin toplam yüzölçümünün yaklaşık %70’ini kaplar.

Oblastlar, Rusya’nın federal hükümeti tarafından yönetilir ve oblast valisi, federal hükümet tarafından atanır. Oblast valisi, oblast hükümetinin başkanıdır ve oblastın günlük işlerinden sorumludur. Oblast hükümeti, oblast yasama meclisi tarafından denetlenir. Oblast yasama meclisi, oblast halkı tarafından seçilir ve oblast yasalarını yapmaktan sorumludur.

Oblastlar, genellikle birkaç ilçeye ayrılır. İlçeler, oblast hükümeti tarafından yönetilir ve ilçe başkanı, oblast valisi tarafından atanır. İlçe başkanı, ilçenin günlük işlerinden sorumludur. İlçe hükümeti, ilçe yasama meclisi tarafından denetlenir. İlçe yasama meclisi, ilçe halkı tarafından seçilir ve ilçe yasalarını yapmaktan sorumludur.

Oblastlar, Rusya’nın ekonomik ve sosyal hayatında önemli bir rol oynar. Oblastlar, Rusya’nın toplam nüfusunun yaklaşık %60’ını barındırır ve ülkenin toplam ekonomik üretiminin yaklaşık %70’ini gerçekleştirir. Oblastlar, ayrıca, Rusya’nın kültürel ve eğitim merkezleridir.

Oblastlar Hakkında Faydalı Siteler


Yayımlandı

kategorisi