official ne demek

Official Ne Demek?

Official, resmi, yetkili, görevli anlamlarına gelen bir sıfattır. Genellikle bir kurum veya kuruluşun yetkili temsilcisi veya görevlisi anlamında kullanılır. Ayrıca, resmi bir belge veya kayıt anlamında da kullanılabilir.

Official Kelimesinin Kökeni

Official kelimesi, Latince “officium” kelimesinden türemiştir. Officium, görev, iş, hizmet anlamına gelir. Bu kelime, daha sonra Fransızca’ya “officiel” olarak geçmiştir. Official kelimesi, İngilizce’ye 14. yüzyılda girmiştir.

Official Kelimesinin Kullanımı

Official kelimesi, genellikle bir kurum veya kuruluşun yetkili temsilcisi veya görevlisi anlamında kullanılır. Örneğin, “Şirketin resmi sözcüsü, yeni ürünün lansmanını duyurdu.” veya “Belediye başkanı, şehrin resmi törenlerine katıldı.” gibi cümlelerde official kelimesi bu anlamda kullanılmıştır.

Official kelimesi, ayrıca, resmi bir belge veya kayıt anlamında da kullanılabilir. Örneğin, “Doğum belgesi, resmi bir belgedir.” veya “Tapu kaydı, resmi bir kayıttır.” gibi cümlelerde official kelimesi bu anlamda kullanılmıştır.

Official Kelimesiyle İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar

Sonuç

Official kelimesi, resmi, yetkili, görevli anlamlarına gelen bir sıfattır. Genellikle bir kurum veya kuruluşun yetkili temsilcisi veya görevlisi anlamında kullanılır. Ayrıca, resmi bir belge veya kayıt anlamında da kullanılabilir.


Yayımlandı

kategorisi