pamukkale ingilizce tanıtımı

Pamukkale: Doğanın Harikası

Pamukkale, Türkiye’nin güneybatısındaki Denizli ilinde bulunan doğal bir güzelliktir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale, travertenleri, kaplıcaları ve antik kentiyle ünlüdür.

Travertenler

Pamukkale’nin en dikkat çekici özelliği travertenleridir. Travertenler, sıcak suyun içinde bulunan kalsiyum karbonatın çökelmesiyle oluşan doğal oluşumlardır. Pamukkale’deki travertenler, bembeyaz rengiyle adeta bir pamuk tarlasını andırmaktadır.

Kaplıcalar

Pamukkale’de bulunan kaplıcalar, şifalı sularıyla ünlüdür. Kaplıcaların suyu, romatizma, cilt hastalıkları ve sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Antik Kent

Pamukkale’de bulunan antik kent, Hierapolis antik kentidir. Hierapolis, MÖ 2. yüzyılda Bergama Kralı II. Eumenes tarafından kurulmuştur. Kent, Roma İmparatorluğu döneminde önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Hierapolis’te günümüzde tiyatro, tapınak, hamam ve mezarlık gibi yapılar bulunmaktadır.

Ziyaret Bilgileri

Pamukkale, yıl boyunca ziyaret edilebilir. Ancak, en iyi ziyaret zamanı ilkbahar ve sonbahardır. Pamukkale’ye giriş ücreti 60 TL’dir. Müze Kart sahipleri ücretsiz olarak ziyaret edebilirler.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi