que sera sera ispanyolca

Que Sera, Sera: Kaderin İzinde

Que Sera, Sera, İspanyolca’da “ne olacaksa olacak” anlamına gelen bir şarkıdır. Şarkı, 1956 yılında Doris Day tarafından seslendirilmiş ve büyük bir hit olmuştur. Şarkının sözleri Jay Livingston ve Ray Evans tarafından yazılmış, müziği ise Livingston tarafından bestelenmiştir.

Que Sera, Sera, kader ve teslimiyet temalı bir şarkıdır. Şarkıda, hayatın önümüze ne getireceğini bilemeyeceğimiz ve bu nedenle endişelenmenin anlamsız olduğu anlatılır. Şarkının nakaratında, “Que sera, sera, whatever will be, will be” (Ne olacaksa olacak, ne olacaksa olacak) sözleri yer alır. Bu sözler, hayatın akışına teslim olmamız ve önümüze gelen her şeyi kabullenmemiz gerektiğini vurgular.

Que Sera, Sera, birçok film ve televizyon dizisinde kullanılmıştır. Şarkı, özellikle 1956 yapımı Alfred Hitchcock filmi “The Man Who Knew Too Much” (Fazla Bilen Adam) filminde önemli bir yere sahiptir. Filmde, Doris Day’in canlandırdığı karakter, oğlunun kaçırılması olayını araştırırken Que Sera, Sera şarkısını söyler. Şarkı, filmin atmosferine uygun bir şekilde, kader ve teslimiyet temasını vurgular.

Que Sera, Sera, birçok sanatçı tarafından yorumlanmıştır. Şarkıyı seslendiren sanatçılar arasında Frank Sinatra, Dean Martin, Ella Fitzgerald, Nat King Cole ve Tony Bennett yer alır. Şarkı, ayrıca birçok dilde coverlanmıştır.

Que Sera, Sera, zamanın ötesinde bir şarkıdır. Şarkı, kader ve teslimiyet temasıyla birçok insanın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Şarkı, bugün hala birçok radyo istasyonunda çalınmakta ve birçok sanatçı tarafından yorumlanmaktadır.

Que Sera, Sera ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi