rofl ne demek

“ROFL NE?” İFADESİNİN İNGİLİZCE VE TÜRKÇE ANLAMI

İngilizce Anlamı

“ROFL” ifadesi, “Rolling On Floor Laughing” (Yerde Gülmekten Kıvranmak) ifadesinin kısaltmasıdır. İnternet argosunda, genellikle çok komik bir şeyle karşılaştığınızda veya birine çok komik bir şey söylediğinizde kullanılır.

“NE?” ifadesi ise genellikle bir soru veya şaşkınlık ifadesidir. “ROFL NE?” ifadesi birleştirildiğinde, genellikle birinin çok komik bir şey söylediğini veya yaptığını ve buna şaşırdığını veya güldüğünü ifade eder.

Türkçe Anlamı

“ROFL NE?” ifadesinin Türkçe karşılığı “Yerde Gülmekten Kıvranmak NE?” şeklindedir. Bu ifade, İngilizce’deki anlamına benzer şekilde, çok komik bir şeyle karşılaştığınızda veya birine çok komik bir şey söylediğinizde kullanılır.

“NE?” ifadesi Türkçe’de de genellikle bir soru veya şaşkınlık ifadesidir. “Yerde Gülmekten Kıvranmak NE?” ifadesi birleştirildiğinde, genellikle birinin çok komik bir şey söylediğini veya yaptığını ve buna şaşırdığını veya güldüğünü ifade eder.

Kullanım Örnekleri

İngilizce:

  • I just saw the funniest cat video ever. ROFL NE!
  • My friend just told me the funniest joke. ROFL NE!

Türkçe:

  • Az önce gördüğüm kedi videosu çok komik. Yerde Gülmekten Kıvranmak NE!
  • Arkadaşım az önce bana çok komik bir şaka anlattı. Yerde Gülmekten Kıvranmak NE!

Diğer İlgili İfadeler

“ROFL NE?” ifadesine benzer, internet argosunda kullanılan başka ifadeler de vardır:

  • LMAO: Laughing My A** Off (Popomu Gülmekten Patlatmak)
  • LOL: Laughing Out Loud (Yüksek Sesle Gülmek)
  • OMG: Oh My God (Aman Tanrım)
  • WTF: What the F**k (Ne Cehennem?)

Bu ifadeler de genellikle çok komik bir şeyle karşılaştığınızda veya birine çok komik bir şey söylediğinizde kullanılır.

Sonuç

“ROFL NE?” ifadesi, internet argosunda çok komik bir şeyle karşılaştığınızda veya birine çok komik bir şey söylediğinizde kullanılan yaygın bir ifadedir. İngilizce’de “Rolling On Floor Laughing” (Yerde Gülmekten Kıvranmak) ifadesinin kısaltmasıdır ve Türkçe’de “Yerde Gülmekten Kıvranmak NE?” şeklinde karşılık gelir. Bu ifade, genellikle birinin çok komik bir şey söylediğini veya yaptığını ve buna şaşırdığını veya güldüğünü ifade eder.


Yayımlandı

kategorisi