sabahattin ali ingilizce hayatı

Sabahattin Ali’nin İngilizce Hayatı

Sabahattin Ali, 25 Şubat 1907’de Bulgaristan’ın Eğridere köyünde doğdu. Babası Ali Bey, annesi Ayşe Hanım’dır. Ailesi, Balkan Savaşı sırasında Edirne’ye göç etti. Sabahattin Ali, ilkokulu Edirne’de okudu. 1919’da İstanbul’a taşındı ve Galatasaray Lisesi’ne girdi. 1926’da liseyi bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne girdi. 1930’da üniversiteyi bitirdi.

Sabahattin Ali, üniversiteden sonra öğretmenlik yaptı. 1932’de tutuklandı ve 10 ay hapis yattı. 1933’te serbest bırakıldıktan sonra tekrar öğretmenlik yaptı. 1936’da ikinci kez tutuklandı ve 1 yıl hapis yattı. 1937’de serbest bırakıldıktan sonra gazetecilik yapmaya başladı.

Sabahattin Ali, 1940’ta Bulgaristan’a kaçtı. 1941’de Türkiye’ye döndü ve tekrar gazetecilik yapmaya başladı. 1948’de üçüncü kez tutuklandı ve 1 yıl hapis yattı. 1949’da serbest bırakıldıktan sonra tekrar gazetecilik yapmaya başladı.

Sabahattin Ali, 2 Nisan 1957’de Kırklareli’nde öldürüldü.

Sabahattin Ali, Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Romanları, öyküleri ve şiirleriyle tanınır. Eserlerinde toplumsal sorunları eleştirmiştir.

Sabahattin Ali’nin İngilizce Eserleri

Sabahattin Ali’nin bazı eserleri İngilizceye çevrilmiştir. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:

  • Kürk Mantolu Madonna (Madonna in a Fur Coat)
  • Sarmaşık (Ivy)
  • Değirmen (The Mill)
  • Kağnı (The Oxcart)
  • Sırça Köşk (The Glass Pavilion)

Sabahattin Ali Hakkında Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi