scold ne demek

Scold: Anlamı ve Kullanımı

Scold, genellikle bir kadını veya kızı azarlayan, eleştiren veya kınayan bir kişiyi tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu terim, genellikle olumsuz bir anlam taşır ve azarlayan kişinin öfkeli veya sinirli olduğu ima edilir. Scold, aynı zamanda, sürekli olarak başkalarının hatalarını veya eksikliklerini eleştiren veya kınayan bir kişiyi tanımlamak için de kullanılabilir.

Scold kelimesi, Eski İngilizce “sceald” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, “azarlamak” veya “eleştirmek” anlamına gelir. Scold kelimesi, 13. yüzyıldan beri İngilizce dilinde kullanılmaktadır.

Scold, genellikle bir kadını veya kızı azarlayan, eleştiren veya kınayan bir kişiyi tanımlamak için kullanılır. Ancak, bu terim, aynı zamanda, sürekli olarak başkalarının hatalarını veya eksikliklerini eleştiren veya kınayan bir kişiyi tanımlamak için de kullanılabilir.

Scold kelimesi, genellikle olumsuz bir anlam taşır ve azarlayan kişinin öfkeli veya sinirli olduğu ima edilir. Ancak, bazı durumlarda, scold kelimesi, olumlu bir anlamda da kullanılabilir. Örneğin, bir kişi, bir çocuğu yanlış bir davranıştan dolayı azarladığında, bu kişiye scold denilebilir. Bu durumda, scold kelimesi, çocuğun yanlış davranışını düzeltmek için onu azarlayan kişiyi tanımlamak için kullanılır.

Scold ile İlgili Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi