selena ingilizce öğretmeni

Selena Quintanilla-Pérez: Tejano Müziğinin Kraliçesi

Selena Quintanilla-Pérez, 16 Nisan 1971’de Teksas, Lake Jackson’da doğdu. Abraham Quintanilla Jr. ve Marcella Ofelia Quintanilla’nın çocuğu olan Selena, müziğe olan yeteneğini erken yaşta gösterdi. Babası, Selena’nın yeteneğini fark ederek ona gitar çalmayı öğretti ve 10 yaşındayken Selena, babasının kurduğu müzik grubu Selena y Los Dinos’a katıldı.

Selena, 1989 yılında ilk albümü “Selena”yı çıkardı ve albüm büyük bir başarı elde etti. Albüm, Billboard Latin Albümleri listesinde 7. sıraya kadar yükseldi ve Selena’ya En İyi Meksika/Amerikan Albümü Grammy Ödülü’nü kazandırdı. Selena, daha sonra “Ven Conmigo” (1990), “Entre a Mi Mundo” (1992), “Live!” (1993), “Amor Prohibido” (1994) ve “Dreaming of You” (1995) olmak üzere altı stüdyo albümü daha çıkardı.

Selena, 1990’ların başında Tejano müziğinin en popüler sanatçılarından biri haline geldi. Albümleri milyonlarca sattı ve konserleri her zaman doluydu. Selena, aynı zamanda moda ikonu olarak da biliniyordu ve kendi giyim markasını çıkardı.

Selena, 31 Mart 1995’te Teksas, Corpus Christi’de Yolanda Saldívar tarafından vurularak öldürüldü. Saldívar, Selena’nın hayran kulübünün başkanıydı ve Selena’yı kıskanıyordu. Selena’nın ölümü, tüm dünyada büyük bir üzüntüye neden oldu ve milyonlarca hayranı tarafından yas tutuldu.

Selena, ölümünden sonra da popülaritesini korumaya devam etti. Albümleri hala satılmaya devam ediyor ve konserleri hala doluyor. Selena, aynı zamanda birçok film ve televizyon programında konu edildi.

Selena, Tejano müziğinin kraliçesi olarak anılıyor ve bugün hala birçok kişi tarafından seviliyor ve saygı duyuluyor.

Selena Hakkında Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi