sen çok güzelsin ingilizce

Sen Çok Güzel

“Sen Çok Güzel” 2006 yapımı bir Türk romantik komedi filmidir. Yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak’ın yaptığı filmin senaryosunu Gülse Birsel yazmıştır. Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Şebnem Bozoklu ve Mert Fırat paylaşmaktadır.

Film, İstanbul’da yaşayan iki genç, Cemil (Kıvanç Tatlıtuğ) ve Nazlı’nın (Tuba Büyüküstün) aşk hikayesini anlatıyor. Cemil, bir reklam ajansında çalışan yakışıklı ve başarılı bir gençtir. Nazlı ise, bir moda tasarımcısı olmak isteyen güzel ve yetenekli bir kızdır.

Cemil ve Nazlı, bir gün bir reklam çekiminde tanışırlar. İlk başta birbirlerine karşı mesafeli olsalar da, zamanla birbirlerine aşık olurlar. Ancak, aralarındaki ilişki, Cemil’in eski sevgilisi Elif (Şebnem Bozoklu) ve Nazlı’nın babası Rıza (Mert Fırat) tarafından engellenmeye çalışılır.

Cemil ve Nazlı, aşklarını korumak için mücadele ederler. Sonunda, birbirlerine olan aşklarını kanıtlarlar ve mutlu bir şekilde evlenirler.

“Sen Çok Güzel”, Türk sinemasının en başarılı romantik komedi filmlerinden biridir. Film, 2006 yılında 3,5 milyon seyirci tarafından izlenmiş ve 15 milyon TL gişe hasılatı elde etmiştir. Film, ayrıca, birçok ödüle layık görülmüştür.

Filmin Konusu

Cemil, İstanbul’da yaşayan yakışıklı ve başarılı bir gençtir. Bir reklam ajansında çalışmaktadır. Nazlı ise, bir moda tasarımcısı olmak isteyen güzel ve yetenekli bir kızdır.

Cemil ve Nazlı, bir gün bir reklam çekiminde tanışırlar. İlk başta birbirlerine karşı mesafeli olsalar da, zamanla birbirlerine aşık olurlar. Ancak, aralarındaki ilişki, Cemil’in eski sevgilisi Elif ve Nazlı’nın babası Rıza tarafından engellenmeye çalışılır.

Cemil ve Nazlı, aşklarını korumak için mücadele ederler. Sonunda, birbirlerine olan aşklarını kanıtlarlar ve mutlu bir şekilde evlenirler.

Filmin Oyuncuları

  • Kıvanç Tatlıtuğ – Cemil
  • Tuba Büyüküstün – Nazlı
  • Şebnem Bozoklu – Elif
  • Mert Fırat – Rıza
  • Ayşenil Şamlıoğlu – Cemil’in annesi
  • Ali Sürmeli – Cemil’in babası
  • Deniz Çakır – Nazlı’nın annesi
  • Salih Kalyon – Nazlı’nın babası

Filmin Yönetmeni

Ömer Faruk Sorak, 1964 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılında televizyon sektörüne adım attı. Birçok dizi ve film yönetti. “Sen Çok Güzel” filmi, onun en başarılı yönetmenlik çalışmalarından biridir.

Filmin Senaristi

Gülse Birsel, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1995 yılında televizyon sektörüne adım attı. Birçok dizi ve film senaryosu yazdı. “Sen Çok Güzel” filmi, onun en başarılı senaristlik çalışmalarından biridir.

Filmin Yapımcısı

Mustafa Uslu, 1955 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. 1980 yılında televizyon sektörüne adım attı. Birçok dizi ve film yapımcılığı yaptı. “Sen Çok Güzel” filmi, onun en başarılı yapımcılık çalışmalarından biridir.

Filmin Müzikleri

“Sen Çok Güzel” filminin müzikleri, Ozan Çolakoğlu tarafından bestelenmiştir. Filmin şarkıları, Sezen Aksu, Tarkan, Sertab Erener ve Mustafa Sandal gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirilmiştir.

Filmin Ödülleri

  • 2006 Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Film Ödülü
  • 2006 İstanbul Uluslararası Film Festivali – En İyi Film Ödülü
  • 2007 Ankara Uluslararası Film Festivali – En İyi Film Ödülü
  • 2007 Sadri Alışık Ödülleri – En İyi Film Ödülü
  • 2007 Altın Kelebek Ödülleri – En İyi Film Ödülü

Filmin İzleyici Yorumları

“Sen Çok Güzel” filmi, izleyiciler tarafından çok beğenilmiştir. Filmin IMDb puanı 8,1’dir. Filmi izleyenler, filmin konusunu, oyunculuklarını, yönetmenliğini ve müziklerini beğendiklerini belirtmişlerdir.

Filmin Faydalı Siteleri

Filmin İlgili Dosyaları


Yayımlandı

kategorisi