seyyidül istiğfar duası arapça ve türkçe okunuşu

Seyyidül İstiğfar Duası

Seyyidül İstiğfar duası, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in sık sık okuduğu ve ümmetine de tavsiye ettiği bir duadır. Bu dua, Allah’tan af ve mağfiret dilemek, günahlardan arınmak ve Allah’a yakınlaşmak için okunur.

Seyyidül İstiğfar Duasının Arapça Okunuşu:

اللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لا إِلَهَ إِلَّا أَنْتَ خَلَقْتَنِي وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُوءُ بِذَنْبِي فَاغْفِرْ لِي فَإِنَّهُ لا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْتَ

Seyyidül İstiğfar Duasının Türkçe Okunuşu:

“Allah’ım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın ve ben Senin kulunum. Gücüm yettiğince Senin ahdine ve vaadine bağlıyım. Yaptığım kötülüklerin şerrinden Sana sığınırım. Bana verdiğin nimetlere itiraf ederim ve günahlarımı itiraf ederim. Beni bağışla. Çünkü günahları ancak Sen bağışlarsın.”

Seyyidül İstiğfar Duasının Fazileti:

Seyyidül İstiğfar duası, çok faziletli bir duadır. Bu duayı okuyan kişi, Allah’tan af ve mağfiret diler, günahlarından arınır ve Allah’a yakınlaşır. Ayrıca, bu dua, kişinin kalbini temizler, ruhunu aydınlatır ve imanını güçlendirir.

Seyyidül İstiğfar Duasının Okunma Zamanı:

Seyyidül İstiğfar duası, her zaman okunabilir. Ancak, bu duanın özellikle sabah namazından sonra, akşam namazından önce ve yatmadan önce okunması tavsiye edilir. Ayrıca, bu dua, sıkıntı ve üzüntü zamanlarında da okunabilir.

Seyyidül İstiğfar Duasıyla İlgili Faydalı Siteler:

Seyyidül İstiğfar Duasıyla İlgili İndirilebilir Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi