sia hayatı ingilizce

Sia Hayat Hikayesi

Sia Kate Isobelle Furler, 18 Aralık 1975’te Avustralya’nın Adelaide kentinde doğdu. Annesi Loene Furler, bir sanat terapisti ve babası Phil Colson, bir müzisyendi. Sia’nın iki kız kardeşi var: Katie ve Bianca.

Sia, çocukluğundan beri müzikle ilgileniyordu. 13 yaşında okul korosuna katıldı ve 16 yaşında yerel bir grupta şarkı söylemeye başladı. 1997 yılında Adelaide’den ayrılıp Londra’ya taşındı. Londra’da çeşitli gruplarda şarkı söyledi ve 2000 yılında Zero 7’nin “Destiny” adlı şarkısında yer aldı.

2001 yılında Sia, ilk solo albümü “Healing Is Difficult”i çıkardı. Albüm Avustralya’da altın sertifika aldı. 2004 yılında ikinci albümü “Colour the Small One”ı çıkardı. Albüm Avustralya’da platin sertifika aldı ve Sia’nın uluslararası alanda tanınmasını sağladı.

2008 yılında Sia, üçüncü albümü “Some People Have Real Problems”ı çıkardı. Albüm Avustralya’da iki kez platin sertifika aldı ve Sia’nın ilk ABD Billboard 200 listesinde yer alan albümü oldu. 2010 yılında dördüncü albümü “We Are Born”u çıkardı. Albüm Avustralya’da üç kez platin sertifika aldı ve Sia’nın ilk ABD Billboard 200 listesinde ilk 10’a giren albümü oldu.

2014 yılında Sia, beşinci albümü “1000 Forms of Fear”ı çıkardı. Albüm Avustralya’da dört kez platin sertifika aldı ve Sia’nın ilk ABD Billboard 200 listesinde bir numaraya yükselen albümü oldu. Albümdeki “Chandelier” adlı şarkı, Sia’nın ilk ABD Billboard Hot 100 listesinde ilk 10’a giren şarkısı oldu.

2016 yılında Sia, altıncı albümü “This Is Acting”i çıkardı. Albüm Avustralya’da üç kez platin sertifika aldı ve Sia’nın ikinci ABD Billboard 200 listesinde bir numaraya yükselen albümü oldu. Albümdeki “Alive” adlı şarkı, Sia’nın ikinci ABD Billboard Hot 100 listesinde ilk 10’a giren şarkısı oldu.

2017 yılında Sia, yedinci albümü “Everyday Is Christmas”ı çıkardı. Albüm Avustralya’da platin sertifika aldı ve Sia’nın ilk ABD Billboard 200 listesinde ilk 10’a giren tatil albümü oldu.

Sia, bugüne kadar dünya çapında 50 milyondan fazla albüm sattı. Ayrıca, birçok ödül kazandı. Bunlar arasında 9 ARIA Ödülü, 1 MTV Video Müzik Ödülü ve 1 Grammy Ödülü bulunmaktadır.

Sia, müzik kariyerinin yanı sıra oyunculuk da yapmaktadır. 2014 yılında “Annie” adlı müzikalde rol aldı. 2017 yılında ise “Lion” adlı filmde rol aldı.

Sia, özel hayatını gizli tutmayı tercih eden bir kişidir. 2014 yılında Erik Anders Lang ile evlendi. Çiftin iki çocuğu var.

Faydalı Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi