sırbistan ingilizce

Sırbistan

Sırbistan, Güneydoğu Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Kuzeyde Macaristan, doğuda Romanya ve Bulgaristan, güneyde Kuzey Makedonya ve Kosova, batıda Hırvatistan ve Bosna-Hersek ile komşudur. Başkenti Belgrad’dır.

Sırbistan’ın yüzölçümü 88.361 km²’dir. Nüfusu 6,9 milyon civarındadır. Resmi dili Sırpçadır. Para birimi Sırp dinarıdır.

Sırbistan, 1992 yılında Yugoslavya’nın dağılmasıyla bağımsızlığını kazandı. Ülke, 2006 yılında Birleşmiş Milletler’e üye oldu. 2012 yılında Avrupa Birliği’ne aday ülke statüsü kazandı.

Sırbistan’ın ekonomisi, hizmet sektörüne dayanmaktadır. Ülkenin başlıca sanayi ürünleri arasında otomobil, makine, tekstil ve gıda ürünleri yer almaktadır. Sırbistan, tarım ürünleri açısından da zengin bir ülkedir. Ülkede buğday, mısır, ayçiçeği ve şeker pancarı yetiştirilmektedir.

Sırbistan, doğal güzellikleriyle de ünlü bir ülkedir. Ülkede birçok milli park ve doğa koruma alanı bulunmaktadır. Sırbistan’ın başlıca turistik yerleri arasında Belgrad, Novi Sad, Niš ve Zlatibor yer almaktadır.

Faydalı Siteler

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi