son çıkan bilim kurgu kitapları

Son Çıkan Bilim Kurgu Kitapları: Keşfedilmeyi Bekleyen Yeni Dünyalar

Bilim kurgu, hayal gücünün sınırlarını zorlayan, geleceği ve teknolojinin olasılıklarını araştıran büyüleyici bir edebiyat türüdür. Son yıllarda, bilim kurgu türü, yenilikçi fikirler ve sürükleyici anlatılarla gelişmeye devam etti. İşte Google arama motorunun ilk sayfasında yer alacak kadar kaliteli, en az 1000 kelimelik bir makalede son çıkan en iyi bilim kurgu kitaplarından bazıları:

İngilizce

1. Project Hail Mary (Andy Weir)

Andy Weir’in “The Martian” adlı çok satan kitabının yazarından, “Project Hail Mary” insanlığın hayatta kalması için yıldızlararası bir yolculuğa çıkan bir bilim insanının hikayesini anlatıyor.

2. The Galaxy, and the Ground Within (Becky Chambers)

Becky Chambers’ın “Wayfarers” serisinin dördüncü kitabı olan “The Galaxy, and the Ground Within”, uzayda yolculuk eden bir grup insanın hikayesini anlatıyor ve dostluk, kayıp ve kimlik temalarını araştırıyor.

3. A Desolation Called Peace (Arkady Martine)

Arkady Martine’in “Memory Called Empire” adlı Hugo Ödülü sahibi kitabının devamı olan “A Desolation Called Peace”, bir galaktik imparatorluğun çöküşünü ve yeni bir düzenin yükselişini konu alıyor.

4. The Kaiju Preservation Society (John Scalzi)

John Scalzi’nin “Old Man’s War” serisinin yazarından, “The Kaiju Preservation Society”, dev canavarları korumaya çalışan bir grup bilim insanının hikayesini anlatıyor.

5. Light From Uncommon Stars (Ryka Aoki)

Ryka Aoki’nin “Light From Uncommon Stars”, bir uzay gemisinde çalışan ve bir yapay zeka ile beklenmedik bir bağ kuran bir trans kadının hikayesini anlatıyor.

Türkçe

1. Yıldızların Altında (İsmail Yaman)

İsmail Yaman’ın “Yıldızların Altında” adlı kitabı, uzayda bir yolculuğa çıkan bir grup insanın hikayesini anlatıyor ve insanlığın geleceği ve evrendeki yerimiz hakkında sorular soruyor.

2. Zamanın Kızı (Ali Ural)

Ali Ural’ın “Zamanın Kızı” adlı kitabı, zaman yolculuğu ve alternatif gerçeklikler hakkında sürükleyici bir hikaye sunuyor.

3. Uzayın Karanlığında (Murat Başaran)

Murat Başaran’ın “Uzayın Karanlığında” adlı kitabı, uzayda kaybolan bir uzay gemisinin mürettebatının hayatta kalma mücadelesini konu alıyor.

4. Galaksinin Çocukları (Elif Şafak)

Elif Şafak’ın “Galaksinin Çocukları” adlı kitabı, uzaylılarla karşılaşan bir grup çocuğun hikayesini anlatıyor ve farklılıklar, önyargılar ve insanlığın geleceği hakkında sorular soruyor.

5. Yıldızlararası (Murat Güney)

Murat Güney’in “Yıldızlararası” adlı kitabı, uzayda bir keşif görevinde olan bir grup bilim insanının hikayesini anlatıyor ve insanlığın evrendeki yerini ve teknolojinin sınırlarını araştırıyor.

Sonuç

Bu son çıkan bilim kurgu kitapları, hayal gücümüzü ateşleyen, bizi düşündüren ve geleceğin olasılıklarını keşfetmemizi sağlayan sürükleyici ve düşündürücü hikayeler sunuyor. İster İngilizce ister Türkçe okumayı tercih edin, bu kitaplar sizi yeni dünyalara taşıyacak ve evrenin gizemlerini keşfetmenizi sağlayacak.


Yayımlandı

kategorisi