son dönem ispanyol filmleri

Son Dönem İspanyol Filmleri: Konuları ve İncelemeleri

İspanyol sineması, son yıllarda dünya çapında büyük bir ilgi görmektedir. Bu ilgi, İspanyol yönetmenlerin özgün ve yaratıcı filmleri sayesinde oluşmuştur. Bu yazıda, son dönem İspanyol filmlerinden bazılarını inceleyeceğiz.

  1. El Secreto de Sus Ojos (2009)

Juan José Campanella’nın yönettiği El Secreto de Sus Ojos, 2009 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazandı. Film, Buenos Aires’te yaşayan bir hukuk görevlisinin, 25 yıl önce işlenen bir cinayeti çözmeye çalışmasını konu alıyor. El Secreto de Sus Ojos, gerilim ve dram türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan bir film.

  1. Biutiful (2010)

Alejandro González Iñárritu’nun yönettiği Biutiful, 2010 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday gösterildi. Film, Barselona’da yaşayan Uxbal’ın hikayesini anlatıyor. Uxbal, kanser hastasıdır ve ölmeden önce çocuklarına iyi bir gelecek bırakmak için elinden geleni yapmaya çalışmaktadır. Biutiful, ölüm, aile ve fedakarlık gibi temaları işleyen etkileyici bir film.

  1. Relatos Salvajes (2014)

Damián Szifron’un yönettiği Relatos Salvajes, 2014 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday gösterildi. Film, altı farklı hikayeden oluşuyor. Bu hikayeler, öfke, intikam ve adalet gibi temaları işliyor. Relatos Salvajes, kara mizah ve gerilim türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan bir film.

  1. El Desconocido (2015)

Dani de la Torre’nin yönettiği El Desconocido, 2015 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday gösterildi. Film, Madrid’de yaşayan Carlos’un hikayesini anlatıyor. Carlos, bir gün işe giderken telefonla aranır ve arabasına bomba yerleştirildiği söylenir. Carlos, bombayı etkisiz hale getirmek için zamanla yarışmaktadır. El Desconocido, gerilim ve aksiyon türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan bir film.

  1. La Isla Mínima (2014)

Alberto Rodríguez’in yönettiği La Isla Mínima, 2014 yılında En İyi Yabancı Film Oscar’ına aday gösterildi. Film, 1980 yılında İspanya’nın güneyindeki Guadalquivir Nehri deltasında yaşanan bir cinayeti konu alıyor. İki polis memuru, cinayeti çözmek için işbirliği yapmak zorundadır. La Isla Mínima, gerilim ve dram türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan bir film.

Faydalı Siteler:

İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi