spencer ne demek

Spencer: Bir Prensesin Hikayesi

Spencer, 2021 yapımı bir biyografik drama filmidir. Pablo Larraín tarafından yönetilen ve Steven Knight tarafından yazılan film, Galler Prensesi Diana’nın 1991 Noelini İngiliz kraliyet ailesiyle birlikte geçirdiği üç günlük dönemi konu almaktadır. Filmde Diana’yı Kristen Stewart, Prens Charles’ı Jack Farthing, Kraliçe II. Elizabeth’i Stella Gonet, Prens William’ı Jack Nielen ve Prens Harry’yi Freddie Spry canlandırmaktadır.

Spencer, 3 Eylül 2021’de Venedik Film Festivali’nde prömiyerini yaptı ve 5 Kasım 2021’de Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi. Film, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve Stewart’ın performansı özellikle övgüyle karşılandı. Spencer, 94. Akademi Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu (Stewart), En İyi Özgün Senaryo (Knight) ve En İyi Kostüm Tasarımı (Jacqueline Durran) dallarında aday gösterildi.

Konusu

Spencer, 1991 Noelini İngiliz kraliyet ailesiyle birlikte geçirdiği üç günlük dönemi konu almaktadır. Film, Diana’nın kraliyet ailesiyle olan sorunlarını, Prens Charles ile olan evliliğinin çöküşünü ve kendi kimliğini bulma mücadelesini konu almaktadır.

Karakterler

  • Diana Spencer (Kristen Stewart): Galler Prensesi Diana.
  • Prens Charles (Jack Farthing): Galler Prensi Charles.
  • Kraliçe II. Elizabeth (Stella Gonet): Birleşik Krallık Kraliçesi.
  • Prens William (Jack Nielen): Diana ve Charles’ın en büyük oğlu.
  • Prens Harry (Freddie Spry): Diana ve Charles’ın en küçük oğlu.

Yapım

Spencer, Pablo Larraín tarafından yönetilen ve Steven Knight tarafından yazılan bir filmdir. Filmin yapımcılığını Jonas Dornbach, Janine Jackowski ve Juan de Dios Larraín üstlenmiştir. Filmin görüntü yönetmeni Claire Mathon, yapım tasarımcısı Guy Hendrix Dyas ve kostüm tasarımcısı Jacqueline Durran’dır.

Gösterim

Spencer, 3 Eylül 2021’de Venedik Film Festivali’nde prömiyerini yaptı. Film, 5 Kasım 2021’de Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi.

Eleştiriler

Spencer, eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı. Film, Stewart’ın performansı, Larraín’in yönetmenliği ve Knight’ın senaryosu nedeniyle övgüyle karşılandı.

Ödüller

Spencer, 94. Akademi Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu (Stewart), En İyi Özgün Senaryo (Knight) ve En İyi Kostüm Tasarımı (Durran) dallarında aday gösterildi.

İlgili Siteler


Yayımlandı

kategorisi