stage ne demek

Stage

İngilizce Anlamı:

  1. Bir oyun, konser veya başka bir performansın gerçekleştiği yer.
  2. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesi.
  3. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performans.
  4. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın provası.
  5. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın kaydı.
  6. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın senaryosu.
  7. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın kostümleri ve dekorları.
  8. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın müzikleri.
  9. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın koreografisi.
  10. Bir tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın yönetmeni.

Türkçe Anlamı:

  1. Sahne.
  2. Tiyatro sahnesi.
  3. Konser sahnesi.
  4. Gösteri sahnesi.
  5. Prova.
  6. Kayıt.
  7. Senaryo.
  8. Kostüm ve dekor.
  9. Müzik.
  10. Koreografi.
  11. Yönetmen.

Stage kelimesi, İngilizce’de çok sık kullanılan bir kelimedir. Bu kelime, günlük konuşmada, edebiyatta, medyada ve akademik çalışmalarda sıklıkla kullanılır. Stage kelimesinin anlamı, kullanıldığı bağlama göre değişebilir. Ancak, bu kelimenin genel olarak “sahne” anlamına geldiğini söyleyebiliriz.

Stage kelimesi, tiyatro, konser, gösteri gibi performansların gerçekleştiği yer anlamında kullanılır. Örneğin, “The play was performed on a large stage.” (Oyun, büyük bir sahnede oynandı.) cümlesinde stage kelimesi “sahne” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesi anlamında da kullanılır. Örneğin, “The singer stood on the stage and sang a song.” (Şarkıcı sahneye çıktı ve bir şarkı söyledi.) cümlesinde stage kelimesi “sahne” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performans anlamında da kullanılır. Örneğin, “The stage show was very entertaining.” (Sahne gösterisi çok eğlenceliydi.) cümlesinde stage kelimesi “sahne gösterisi” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın provası anlamında da kullanılır. Örneğin, “The actors were rehearsing the stage play.” (Oyuncular sahne oyununun provasını yapıyorlardı.) cümlesinde stage kelimesi “sahne provası” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın kaydı anlamında da kullanılır. Örneğin, “I have a recording of the stage show.” (Sahne gösterisinin bir kaydı var.) cümlesinde stage kelimesi “sahne gösterisi kaydı” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın senaryosu anlamında da kullanılır. Örneğin, “The stage play was written by a famous playwright.” (Sahne oyunu ünlü bir oyun yazarı tarafından yazıldı.) cümlesinde stage kelimesi “sahne oyunu senaryosu” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın kostümleri ve dekorları anlamında da kullanılır. Örneğin, “The stage play had beautiful costumes and sets.” (Sahne oyununun kostümleri ve dekorları çok güzeldi.) cümlesinde stage kelimesi “sahne oyunu kostümleri ve dekorları” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın müzikleri anlamında da kullanılır. Örneğin, “The stage play had beautiful music.” (Sahne oyununun müzikleri çok güzeldi.) cümlesinde stage kelimesi “sahne oyunu müzikleri” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın koreografisi anlamında da kullanılır. Örneğin, “The stage play had beautiful choreography.” (Sahne oyununun koreografisi çok güzeldi.) cümlesinde stage kelimesi “sahne oyunu koreografisi” anlamında kullanılmıştır.

Stage kelimesi, tiyatro veya konser salonunun sahnesinde gerçekleşen bir performansın yönetmeni anlamında da kullanılır. Örneğin, “The stage play was directed by a famous director.” (Sahne oyunu ünlü bir yönetmen tarafından yönetildi.) cümlesinde stage kelimesi “sahne oyunu yönetmeni” anlamında kullanılmıştır.


Yayımlandı

kategorisi