taha suresi 25 26 ayetler arapça okunuşu

Taha Suresi 25-26. Ayetler Arapça Okunuşu:

وَقَالَ مُوسَىٰ رَبِّ إِنِّي قَتَلْتُ مِنْهُمْ نَفْسًا فَأَخَافُ أَنْ يَقْتُلُونِ

وَأَخِي هَارُونُ هُوَ أَفْصَحُ مِنِّي لِسَانًا فَأَرْسِلْهُ مَعِيَ رِدْءًا يُصَدِّقُنِي إِنِّي أَخَافُ أَنْ يُكَذِّبُونِ

Türkçe Meali:

Musa dedi ki: “Rabbim! Ben onlardan birini öldürdüm. Artık beni öldürmekten korkuyorum.”

“Kardeşim Harun benden daha güzel konuşuyor. Onu benimle birlikte gönder ki, beni doğrulayıcı olsun. Çünkü ben onların beni yalanlayacağından korkuyorum.”

Konusu:

Bu ayetlerde Hz. Musa’nın, Mısır’da bir Kıpti’yi öldürmesi ve bunun üzerine Firavun’un kendisini öldürmek istemesi üzerine Allah’a dua ederek yardım istemesi anlatılmaktadır. Hz. Musa, kardeşi Harun’un kendisine yardımcı olarak gönderilmesini ister.

Ayetlerin Tefsiri:

  • 25. Ayet:

Hz. Musa, Mısır’da bir Kıpti’yi öldürmüştü. Bu olay, Hz. Musa’nın henüz peygamber olarak gönderilmeden önce meydana gelmişti. Hz. Musa, bir Kıpti’nin bir İsrailoğlunu dövdüğünü görünce, Kıpti’ye müdahale ederek onu öldürmüştü. Bu olay üzerine Firavun, Hz. Musa’yı öldürmek istedi. Hz. Musa da Allah’a dua ederek yardım istedi.

  • 26. Ayet:

Hz. Musa, Allah’a dua ederek kardeşi Harun’un kendisine yardımcı olarak gönderilmesini istedi. Hz. Musa, Harun’un kendisinden daha güzel konuştuğunu ve insanların onu daha kolay anlayacağını düşünüyordu. Ayrıca, Harun’un kendisini doğrulayıcı olması durumunda, insanların kendisine inanmasının daha kolay olacağını düşünüyordu.

Ayetlerden Çıkarılacak Dersler:

  • Allah, kullarının dualarını kabul eder.
  • Allah, kullarına yardım eder.
  • Kardeşler birbirlerine destek olmalıdırlar.
  • İnsanlar, birbirlerine karşı dürüst ve güvenilir olmalıdırlar.

Konuyla Alakalı Faydalı Siteler:


Yayımlandı

kategorisi