tahrim suresi arapça okunuşu

Tahrim Suresi Arapça Okunuşu

وَإِذَا طَلَّقْتُمُ النِّسَاءَ فَبَلَغْنَ أَجَلَهُنَّ فَأَمْسِكُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ أَوْ سَرِّحُوهُنَّ بِمَعْرُوفٍ وَلَا تُمْسِكُوهُنَّ ضِرَارًا لِتَعْتَدُوا وَمَنْ يَفْعَلْ ذَلِكَ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ وَلَا تَتَّخِذُوا آيَاتِ اللَّهِ هُزُوًا وَاذْكُرُوا نِعْمَةَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَمَا أَنْزَلَ عَلَيْكُمْ مِنَ الْكِتَابِ وَالْحِكْمَةِ يَعِظُكُمْ بِهِ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ

Tahrim Suresi Konusu

Tahrim suresi, adını ilk ayetinde geçen “tahrim” kelimesinden almıştır. Bu kelime, “yasaklamak, haram kılmak” anlamına gelir. Sure, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) bazı eşleriyle ilgili olarak aldığı bir kararı konu edinmektedir. Bu karar, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) eşlerinden bazılarının kendisine karşı itaatsiz davranmaları ve onu üzmeleri üzerine alınmıştır. Hz. Peygamber (s.a.v.), bu eşlerine karşı bir süre boykot uygulamış ve onlarla konuşmamıştır. Ancak daha sonra, Allah’ın (c.c.) emriyle bu boykotu kaldırmış ve eşleriyle yeniden konuşmaya başlamıştır.

Tahrim suresi, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) eşleriyle ilgili olarak aldığı bu kararın hikmetini açıklamakta ve bu karardan çıkarılması gereken dersleri ortaya koymaktadır. Sure, ayrıca, evlilik hayatında karşılaşılabilecek sorunlara ilişkin olarak bazı öğütlerde bulunmaktadır.

Tahrim Suresi Faydalı Siteler ve İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi