tebbet suresi arapça

Tebbet Suresi:

Tebbet Suresi, Kur’an-ı Kerim’in 111. suresidir. Mekke’de nazil olmuştur ve 5 ayettir. Sure, Ebu Leheb ve karısı Ümmü Cemil’i lanetlemektedir.

Sure, Ebu Leheb’in adıyla başlar ve onu “iki elinin kuruduğu” şeklinde lanetler. Daha sonra, onun karısı Ümmü Cemil’i de “odun taşıyan” olarak lanetler. Sure, Ebu Leheb ve karısının cehennemde yanacakları tehdidiyle sona erer.

Ebu Leheb, Hz. Muhammed’in amcasıydı ve onun en büyük düşmanlarından biriydi. Hz. Muhammed’e ve Müslümanlara zulmediyor, onları alay konusu yapıyor ve onlara karşı komplolar kuruyordu. Ümmü Cemil de Ebu Leheb’in karısıydı ve onun zulmüne ortak oluyordu.

Tebbet Suresi, Ebu Leheb ve karısının yaptıklarının karşılığını göreceklerini ve cehennemde yanacaklarını bildirmektedir. Sure, aynı zamanda, Hz. Muhammed’e ve Müslümanlara zulmedenlerin de aynı akıbete uğrayacaklarını警告しています。

Tebbet Suresi, Kur’an-ı Kerim’in en kısa surelerinden biridir, ancak aynı zamanda en etkili surelerinden biridir. Sure, zulmün ve kötülüğün karşılıksız kalmayacağını ve zalimlerin sonunda cezalandırılacağını bildirmektedir.

Tebbet Suresi ile ilgili faydalı siteler:


Yayımlandı

kategorisi