tebbet suresi arapça okunuşu

Tebbet Suresi Arapça Okunuşu:

وَتَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ ﴿١﴾ مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ ﴿٢﴾ سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ ﴿٣﴾ وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ ﴿٤﴾ فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ ﴿٥﴾

Tebbet Suresi Konusu:

Tebbet Suresi, Mekke döneminde nazil olmuştur ve 5 ayetten oluşmaktadır. Sure, Ebu Leheb ve karısı Ümmü Cemil’in Hz. Muhammed’e (s.a.v.) olan düşmanlıklarını ve ahiretteki cezalarını konu almaktadır.

Ebu Leheb, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) amcasıydı ve ona karşı çok düşmanca bir tavır sergiliyordu. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) sürekli olarak alay ediyor, hakaret ediyor ve ona zarar vermeye çalışıyordu. Ümmü Cemil de, Ebu Leheb’in bu düşmanlığına ortak oluyordu ve Hz. Muhammed’e (s.a.v.) karşı aynı şekilde davranıyordu.

Tebbet Suresi, Ebu Leheb ve karısının bu düşmanlıklarını ve ahiretteki cezalarını konu almaktadır. Surede, Ebu Leheb’in ellerinin kuruduğu ve servetinin ve kazancının ona hiçbir fayda sağlamadığı belirtilmektedir. Ayrıca, Ebu Leheb’in karısının odun taşıyıcısı olduğu ve boynunda ateşten bir ip olduğu ifade edilmektedir.

Tebbet Suresi, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) karşı düşmanlık edenlerin ahiretteki cezalarını konu almaktadır. Sure, aynı zamanda, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Allah tarafından korunduğunu ve düşmanlarının ona zarar veremeyeceğini göstermektedir.

Tebbet Suresi ile İlgili Faydalı Siteler:

Tebbet Suresi ile İlgili Dosyalar:


Yayımlandı

kategorisi