tethered ne demek

Tethered: Bağlı Olmanın Karanlık Yüzü

Tethered, 2019 yılında yayınlanan bir Amerikan bilimkurgu korku filmidir. Film, bir grup insanın, kendilerinin karanlık ve şeytani versiyonları tarafından takip edildiği bir dünyada hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır.

Film, yönetmenliğini William Brent Bell’in yaptığı ve senaryosunu Paul Solet’in yazdığı bir korku filmidir. Filmde, bir grup insanın, kendilerinin karanlık ve şeytani versiyonları tarafından takip edildiği bir dünyada hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır.

Film, eleştirmenlerden olumsuz yorumlar aldı. Rotten Tomatoes’da 100 incelemenin %12’si olumlu yönde olurken, Metacritic’te 100 incelemenin %28’i olumlu yönde oldu.

Konusu

Film, bir grup insanın, kendilerinin karanlık ve şeytani versiyonları tarafından takip edildiği bir dünyada hayatta kalma mücadelesini konu almaktadır. Film, bir grup arkadaşın, bir hafta sonu tatili için ormana gitmesiyle başlar. Arkadaşlar, ormanda yürüyüş yaparken, bir grup garip yaratık tarafından saldırıya uğrarlar. Yaratıklar, arkadaşların karanlık ve şeytani versiyonlarıdır. Arkadaşlar, yaratıklardan kaçmayı başarırlar, ancak yaratıklar onları takip etmeye devam ederler. Arkadaşlar, yaratıklardan kurtulmak için bir yol bulmaya çalışırken, aynı zamanda kendi içlerindeki karanlıkla da yüzleşmek zorunda kalırlar.

Oyuncular

  • Jesse Williams – Holloway
  • Laura Harrier – Rachel
  • Blake Jenner – Adam
  • Genesis Rodriguez – Vanessa
  • Eli Goree – Billy
  • James Paxton – Sheriff
  • Michael Trucco – Dr. Smith

Yapım

Film, 2018 yılında çekildi. Filmin çekimleri, Kaliforniya’da yapıldı. Filmin bütçesi 10 milyon dolardı.

Yayınlanma

Film, 2019 yılında yayınlandı. Film, Amerika Birleşik Devletleri’nde 10 Mayıs 2019’da gösterime girdi. Film, dünya çapında 10 milyon dolar hasılat elde etti.

Eleştiriler

Film, eleştirmenlerden olumsuz yorumlar aldı. Rotten Tomatoes’da 100 incelemenin %12’si olumlu yönde olurken, Metacritic’te 100 incelemenin %28’i olumlu yönde oldu.

İlgili Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi