thirty three ne demek

Thirty Three (Otuz Üç)

Thirty Three (Otuz Üç), 2008 yılında yayınlanan bir Amerikan korku filmidir. Filmin yönetmenliğini Richard Ross yapmış, senaryosunu ise Patrick Melton ve Marcus Dunstan yazmıştır. Filmin başrollerinde Scott Speedman, Sarah Roemer, Patrick Flueger ve Kevin Gage yer almaktadır.

Film, 33 yaşına geldiğinde öleceğini öğrenen bir adamın hikayesini anlatmaktadır. Adam, ölümünden önceki son günlerinde hayatını düzene sokmaya çalışırken, aynı zamanda onu öldürmeye çalışan bir grup insanla mücadele etmek zorundadır.

Thirty Three, eleştirmenlerden olumsuz yorumlar almıştır. Film, klişe konusu, kötü oyunculuklar ve zayıf yönetmenliği nedeniyle eleştirilmiştir. Ancak, film gişede başarılı olmuştur.

Konusu

Film, 33 yaşına geldiğinde öleceğini öğrenen bir adam olan Nick’in hikayesini anlatmaktadır. Nick, ölümünden önceki son günlerinde hayatını düzene sokmaya çalışırken, aynı zamanda onu öldürmeye çalışan bir grup insanla mücadele etmek zorundadır.

Nick, bir gün işten eve dönerken bir grup adam tarafından saldırıya uğrar. Adamlar, Nick’i kaçırır ve onu bir bodruma götürürler. Nick, bodrumda işkenceye uğrar ve sonunda öldürülür.

Nick’in ölümü, polis tarafından araştırılır. Polis, Nick’in ölümünün bir cinayet olduğunu ve onu öldürenlerin bir grup satanist olduğunu öğrenir. Polis, satanistleri yakalamak için bir operasyon düzenler. Operasyon sırasında, satanistler polisle çatışmaya girerler ve sonunda hepsi öldürülür.

Oyuncular

  • Scott Speedman – Nick
  • Sarah Roemer – Sarah
  • Patrick Flueger – Michael
  • Kevin Gage – Dedektif Miller
  • Michael Massee – Adam
  • Lauren Stamile – Eve
  • John Prosky – Baba
  • Annie Thurman – Anne

Yönetmen

Richard Ross

Senarist

Patrick Melton ve Marcus Dunstan

Yapımcı

Joel Silver

Müzik

John Frizzell

Görüntü Yönetmeni

David Boyd

Kurgu

Richard Francis-Bruce

Dağıtımcı

Warner Bros. Pictures

Süre

90 dakika

Dil

İngilizce

Ülke

ABD

Tür

Korku

Gişe

10 milyon dolar

İMDB Puanı

4.5/10

Rotten Tomatoes Puanı

15%

Metacritic Puanı

32/100

Bağlantılar


Yayımlandı

kategorisi