thy ne demek

THY: Türkiye’de Havacılık Lideri

Türk Hava Taşitmacılığı Anonim Ortaklığı (THY), Türkiye’de faaliyet gösteren bir havayolu şirketidir. 1933 yılında kurulan şirket, günümüzde dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biridir. THY, İstanbul Atatürk Havalimuzu’nu merkez üssü olmak üzere, 120’den fazla ülkeye uçak seferleri düzenlemektedir.

Tarihçemiz

THY, 20 Mayıs 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla kuruldu. İlk uçağı, 1935 yılında İstanbul-Ankara seferinde uçtu. 1940’lı yıllardan itibaren uluslararası seferler düzenlemeye başladı. 1950’li yıllardan itibaren ise filosuna jet uçakları ekledi.

1960’lı yıllardan itibaren THY, hızla büyümeye başladı. 1970’li yıllara gelindiğinde, dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri haline geldi. 1980’li yıllardan itibaren ise, özelleştirme süreçleri başladı. 2005 yılında ise, tamamen özelleştirildi.

Filomuz

THY, günümüzde 330’dan fazla uçağa sahip bir filoyla hizmet vermektedir. Filosunda, Airbus A320, Airbus A330, Airbus A340, Boeing 737, Boeing 777 ve Boeing 787 tipi uçaklar bulunmaktadır.

Seferlerimiz

THY, İstanbul Atatürk Havalimuzu’nu merkez üssü olmak üzere, 120’den fazla ülkeye uçak seferleri düzenlemektedir. Seferlerimiz arasında, Avrupa, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya’ya düzenlenen seferler bulunmaktadır.

Hizmetlerimiz

THY, yolcularımıza konforlu ve güvenli bir yolculuk deneyimi sunmak için çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler arasında, business class ve economy class koltuk seçenekleri, özel yemek menüleri, eğlence sistemi, internet erişimi ve bebek bakım odası bulunmaktadır.

Ödüllerimiz

THY, hizmet kalitesi ve güvenliği nedeniyle birçok ödüle layık görülmüştür. Bu ödüller arasında, “Dünyanın En İyi Havayolu” ödülü, “En İyi Business Class” ödülü ve “En İyi Ekonomi Sınıfı” ödülü bulunmaktadır.

İletişim

THY’ye ulaşmak için 0850 333 0849 numaralı telefonu arayabilir veya www.turkhavayolu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Faydaları Siteler ve Dosyalar


Yayımlandı

kategorisi