unbelievable ne demek

Unbelievable: İnanılmaz, Akıl Almaz

“Unbelievable” kelimesi, “inanılmaz” veya “akıl almaz” anlamına gelen bir sıfattır. Genellikle, bir şeyin beklenmedik veya şaşırtıcı olması durumunda kullanılır. Örneğin, “I can’t believe you did that!” (Bunu yaptığınıza inanamıyorum!) veya “That’s unbelievable!” (Bu inanılmaz!) gibi cümlelerde kullanılabilir.

“Unbelievable” kelimesi, “un-” (olumsuzluk eki) ve “believable” (inanılabilir) kelimelerinden türemiştir. Bu nedenle, “inanılmaz” anlamına gelir. Kelime, ilk olarak 16. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır.

“Unbelievable” kelimesi, birçok farklı bağlamda kullanılabilir. Örneğin, birinin yaptığı bir şeyin çok şaşırtıcı olması durumunda, “That’s unbelievable!” (Bu inanılmaz!) denebilir. Ayrıca, bir haberin veya bilginin çok şaşırtıcı olması durumunda da “That’s unbelievable!” (Bu inanılmaz!) denebilir.

“Unbelievable” kelimesi, olumlu veya olumsuz bir anlamda kullanılabilir. Örneğin, birinin yaptığı bir şeyin çok iyi olması durumunda, “That’s unbelievable!” (Bu inanılmaz!) denebilir. Ayrıca, birinin yaptığı bir şeyin çok kötü olması durumunda da “That’s unbelievable!” (Bu inanılmaz!) denebilir.

“Unbelievable” kelimesi, birçok farklı dilde de kullanılır. Örneğin, İspanyolcada “increíble”, Fransızcada “incroyable”, Almancada “unglaublich” ve İtalyancada “incredibile” olarak kullanılır.

“Unbelievable” kelimesi, birçok farklı eserde de kullanılmıştır. Örneğin, William Shakespeare’in “Hamlet” oyununda, “There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy.” (Horatio, gökte ve yerde, senin felsefenin hayal bile edemeyeceği şeyler var.) cümlesinde “unbelievable” kelimesi kullanılmıştır. Ayrıca, Charles Dickens’ın “A Tale of Two Cities” romanında, “It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair.” (En iyi zamanlardı, en kötü zamanlardı, bilgelik çağıydı, aptallık çağıydı, inanç çağıydı, inançsızlık çağıydı, aydınlık mevsimiydi, karanlık mevsimiydi, umut baharıydı, umutsuzluk kışıydı.) cümlesinde “unbelievable” kelimesi kullanılmıştır.

“Unbelievable” kelimesi, birçok farklı dilde kullanılan ve birçok farklı eserde yer alan bir kelimedir. Kelime, genellikle, bir şeyin beklenmedik veya şaşırtıcı olması durumunda kullanılır.


Yayımlandı

kategorisi