very good ne demek

“Very Good” İfadesinin Anlamı ve Kullanımı

“Very good” ifadesi, İngilizce’de “çok iyi” anlamına gelen bir sıfat tamlamasıdır. Genellikle bir şeyin veya birinin kalitesini veya durumunu olumlu bir şekilde tanımlamak için kullanılır. “Very good” ifadesi, “excellent” (mükemmel), “great” (harika) ve “superb” (muhteşem) gibi diğer olumlu sıfatlarla eş anlamlıdır.

“Very good” ifadesi, günlük konuşmada ve yazıda yaygın olarak kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınıza yeni aldığınız bir kitabı anlatırken “It’s a very good book” (Çok iyi bir kitap) diyebilirsiniz. Ya da iş başvurunuzu yaparken özgeçmişinizde “I have a very good command of English” (İngilizce’ye çok iyi hakimim) yazabilirsiniz.

“Very good” ifadesi, olumlu bir anlam ifade etmesine rağmen, bazen ironik veya alaycı bir şekilde de kullanılabilir. Örneğin, bir arkadaşınızın yaptığı bir şeyi beğenmediğinizde “That’s very good” (Çok iyiymiş) diyerek onu eleştirebilirsiniz.

“Very Good” İfadesinin Türkçe Çevirisi

“Very good” ifadesinin Türkçe çevirisi “çok iyi”dir. “Çok iyi” ifadesi de, “very good” ifadesi gibi, bir şeyin veya birinin kalitesini veya durumunu olumlu bir şekilde tanımlamak için kullanılır. “Çok iyi” ifadesi, “mükemmel”, “harika” ve “muhteşem” gibi diğer olumlu sıfatlarla eş anlamlıdır.

“Çok iyi” ifadesi, günlük konuşmada ve yazıda yaygın olarak kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınıza yeni aldığınız bir kitabı anlatırken “Çok iyi bir kitap” diyebilirsiniz. Ya da iş başvurunuzu yaparken özgeçmişinizde “İngilizce’ye çok iyi hakimim” yazabilirsiniz.

“Çok iyi” ifadesi, olumlu bir anlam ifade etmesine rağmen, bazen ironik veya alaycı bir şekilde de kullanılabilir. Örneğin, bir arkadaşınızın yaptığı bir şeyi beğenmediğinizde “Çok iyiymiş” diyerek onu eleştirebilirsiniz.

“Very Good” İfadesinin Örnek Cümlelerle Kullanımı

  • I had a very good time at the party last night. (Dün geceki partide çok iyi vakit geçirdim.)
  • This is a very good book. I highly recommend it. (Bu çok iyi bir kitap. Kesinlikle tavsiye ederim.)
  • I have a very good command of English. (İngilizce’ye çok iyi hakimim.)
  • The food at the restaurant was very good. (Restorandaki yemekler çok iyiydi.)
  • The service at the hotel was very good. (Otelin hizmeti çok iyiydi.)
  • The movie was very good. I enjoyed it a lot. (Film çok iyiydi. Çok beğendim.)
  • The concert was very good. The band played really well. (Konser çok iyiydi. Grup gerçekten çok iyi çaldı.)
  • The play was very good. The actors gave excellent performances. (Oyun çok iyiydi. Oyuncular mükemmel performanslar sergilediler.)
  • The speech was very good. The speaker was very eloquent. (Konuşma çok iyiydi. Konuşmacı çok etkiliydi.)
  • The presentation was very good. The presenter was very knowledgeable and engaging. (Sunum çok iyiydi. Sunum yapan kişi çok bilgili ve etkileyiciydi.)

Yayımlandı

kategorisi